Храм згорів, Пресвяті Дари вціліли. «Впасти навколішки і просити про прощення»

Про напад на храм єпископ дієцезії Мамфе сказав: «Те, що сталося, — гидотне». Єпископ Алойзіус Фондонг Абанґало показав на відео вцілілу Гостію.

У п’ятницю 16 вересня 2022 р. невідомі зловмисники напали на католицьку місію у Нчангу, на південному заході Камеруну. Нападники підпалили місцевий храм Діви Марії, а потім вивезли у невідомому напрямку п’ятьох духовних осіб, що там працювали, сестру-черницю і двох мирян.

Наступного дня після пожежі на згарище прибув єпископ Абанґало, щоб забрати і вберегти Пресвяті Дари, які залишилися в храмі. Як виявилося, Гостії у дарохранительниці залишилися неушкодженими, пожежа їх не зачепила. Про цю ситуацію ієрарх розповів у відео, передане в розпорядження «Допомоги Церкві в потребі».

 

«Те, що тут сталося, — гидотне. Зловмисники не задовольнилися випробовуванням людської терпеливості, але випробовують терпеливість Бога. Страшна це річ — боротися з Господом! Нехай Бог змилується над нами за цю мерзоту. Всі ми повинні впасти навколішки і просити про прощення за скоєні гріхи», — сказав єпископ Алойзіус.

 

Проти братовбивчої війни

Західний Камерун, населений англомовною меншиною, вже кілька років є ареною битв поміж силами сепаратистів та урядовими військами. Обидві сторони конфлікту при цьому припускаються численних злочинів стосовно цивільного населення. Смерті внаслідок цих дій зазнали вже близько 6 тисяч чоловік.

Про «справжній і тривалий мир» у Камеруні молився у квітні ц.р. Папа Франциск. До закінчення збройних зіткнень закликав під час свого візиту до цієї країни кардинал П’єтро Паролін у січні минулого року.

Спільні старання про мир чинять також англо- та франкомовні єпископи Камеруну. У квітні минулого року вони організували паломництво до санктуарію Божої Матері з Марієнберга. Воно відбулося під гаслом «Моліться про примирення».

Переклад CREDO за: Aleteia

 

https://credo.pro/2022/09/330189

Опубліковано в news Позначки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *