“Це буде наступна стадія”: військовий експерт розповів, що потрібно для звільнення Криму

Про це розповів військовий експерт Ігор Козій в коментарі Gazeta.ua.

"Найгарячішою точкою на фронті залишається Донбас. Там росіяни наступають. Ми намагаємося проводити наступальні дії на Луганщині. Збройні сили України справляються. Питання в тому, щоб нам своєчасно постачали боєприпаси й зброю для звільнення наших територій", – каже експерт.

Козій розповів, що готується у Криму.

"Це буде наступна стадія. Сьогодні перепоною для нас на півострові є Чорноморський флот Росії. Вся інфраструктура побудована навколо нього. І нам треба знищувати російські кораблі, які є носіями ракет. Їх знищення означатиме, що Росія зможе лише плавати Чорним морем, але не зможе заподіювати шкоду. Також питання – чи має Росія резерви, які вона зараз готує. Це два ключові питання зараз. Також важливе питання з посиленням санкційного контролю. Насамперед щодо Ірану й комплектовання до їхніх дронів, які виготовляють у США та Європі. Треба сфокусуватися на цьому питанні", – додає Козій.

Щодо Півночі, то ймовірність наступу завжди є, проте наскільки вона реалістична, експерт говорити, що це залежить від розвідувального й контррозвідувального товариств: "Наскільки зараз ця загроза велика – складно сказати. Це знає лише обмежене коло осіб у державі".

https://espreso.tv/tse-bude-nastupna-stadiya-viyskoviy-ekspert-rozpoviv-shcho-potribno-dlya-zvilnennya-krimu

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *