Це критичний момент у війні, росія розраховує протриматися довше за Україну – міністр оборони США

Американський урядовець нагадав, що путін постійно переоцінював військову потужність росії

Війна підійшла до критичного моменту, коли росія розраховує протриматися довше за Україну – і це чергова помилка путіна.

Таку заяву зробив міністр оборони США Ллойд Остін на початку сьогоднішнього онлайн-засідання Контактної групи з оборонної підтримки України, відомої як “Рамштайн-4”.

“Треба пам’ятати, що путін постійно переоцінював військову потужність росії. І він постійно недооцінював силу вільних людей, які воюють заради захисту їхньої Батьківщини, і готовність міжнародної спільноти виступати на їхньому боці”, – наголосив Остін.

Американський урядовець зазначив, що бойові дії в Україні й не думають іти на спад, тож США із партнерами і далі шукатимуть нові способи підтримувати ЗСУ в подальшому.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

“І ми будемо налаштовувати нашу допомогу таким чином, аби забезпечити Україну технологіями, боєприпасами та величезною вогневою потужністю для самозахисту”, – запевнив він.

І додав: “Це критична фаза конфлікту. І тому наша колективна допомога для України є життєво необхідною та терміновою. рф думає, що зможе протриматися довше за Україну і протриматися довше за нас. Але це лише остання помилка із серії російських прорахунків. Ми тримаємо єдність у цій нашій підтримці. Ми твердо дотримуємося наших зобов’язань”.

Нагадаємо, США та союзники зобов’язалися передати Україні понад 20 систем типу HIMARS. Найближчим часом Пентагон направить до ЗСУ чергові чотири установки.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *