“Це потрібно, бо живемо в Україні”: креативні і безплатні курси української мови в Полтаві (Відео)

Безплатні мовні уроки відбуваються щотижня, а в перерві учні спілкуються з учителькою у соцмережах

За одним столом, із гарним настроєм та вірою у результат полтавці та внутрішньо переміщені особи вже два місяці відвідують курси української мови. Серед них Ольга, яка рятувалася з-під обстрілів на Харківщині.

“Насамперед живемо в Україні, тож це потрібно. Все життя російськомовне оточення: Маріуполь і Чугуїв. Я працюю в музеї, і тому весь час ми працюємо з українською, з письмовими матеріалами, текстами – все йде українською. А от саме мовлення – це є бар’єр. Потрібно працювати, потрібна домашня робота, якісь вправи домашні. Ну, а у вільний час пробуємо спілкуватися”, – розповідає переселенка з Харківської області Ольга.

На цьому уроці розбирають, як правильно відповідати на запитання “Котра година?”

“Це дорослі, і говорити про певні моменти методичні якісь ми можемо, але насамперед це має бути емоційно і в задоволення. У мене дуже багато всього: і збірники, і посібники, і онлайн-платформи – можу закинути вправи звідти, – і, звісно, Ютуб, можемо використати відео, яке є”, – пояснює вчителька Оксана Докторович.

Завдання для учасників: кожному призначити зустріч і правильно проговорити домовлений час. Ірина захоплено взялася виконувати вправу. Запевняє: креативні заняття стимулюють вивчати мову.

“Дуже насичений такий, темпераментний такий, яскравий. І керівник дуже яскравий. Креативний керівник – це головне сьогодні, мені здається. Щоб це було не просто чергове заняття, а щоб воно було таке, що хватало за мозок”, – вважає Ірина.

Безплатні мовні уроки відбуваються щотижня, а в перерві учні спілкуються з учителькою у соцмережах, виконують домашнє завдання та вивчають додаткові матеріали.

“У зв’язку з тим, що Полтава прийняла дуже багато переселенців, ми вирішили створити такий курс. На цьому курсі ми також займаємося самі, і долаємо мовний бар’єр. Ми бачимо, що це гостро стоїть і потрібні такі курси”, – переконує організаторка мовних курсів Анна Дем’яненко.

На наступних заняттях учасники говоритимуть про інтереси, практикуючи мову і мовні одиниці, діалектизми, новоутворення, складні слова та слова іншомовного походження. Організатори курсів кажуть: такі уроки триватимуть доти, доки люди відчуватимуть у них потребу.

Анна Морозова, Богдан Проскуров, Полтава, “5 канал”

Читайте також: Позбутися російськомовних книг і підтримати українську армію: як київська книгарня допомагає ЗСУ

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою:

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *