Частину своїх літаків Україна взагалі віддала росії за газ разом із ракетами – речник Командування Повітряних сил ЗСУ (Відео)

Останній літак ЗСУ отримали ще в 1991 році, ми воюємо тим, що було ще за срср – Ігнат

У програмі “Час: Online” на “5 каналі” ведуча Марія Скібінська та речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат обговорили те, яка техніка нині є на озброєнні у Повітряних сил ЗСУ, а саме – які літаки.

Читайте також: Як працює українська ППО та проти яких ракет налаштована – відео

“Взагалі після Будапештського меморандуму Україна була позбавлена ядерної зброї, другий крок – це літаки Ту-160, Ту-95, Ту-22, з яких сьогодні по нас лупить росія ракетами. Частину ми під тиском наших західних партнерів та росії порізали на металолом, а частину віддали росії за газ разом із ракетами. Власне, це було державне рішення. Це тоді відбувалося під оплески і під камери. Потім нас позбавляли іншого ракетного озброєння, таких як ракета “Скат”, це поблизу Вінниці є в Калинівці арсенал, і там я теж бачив, що під камери і оплески ті ракети різали, тому що вони летять на 300 км, це ракети великої дальності”, – розповідає речник Повітряних сил ЗСУ.

“Потім нас позбавили у 2012 році такого далекобійного зенітно-ракетного комплексу, як С-200. Він має дальність до 200 км, з нього можна було з збивати літаки окупантів і на їхній території. Лишили тільки “Точку У”, яка летить із дальністю 120 км. Це найбільш далекобійне озброєння, яке нам дозволили мати на озброєнні ЗСУ, на жаль. І ми з таким озброєнням і залишилися  – комплекс С300 – це 70 км. Із таким озброєнням ми і залишилися у 2014 році”, – каже Ігнат.

Речник ВПС ЗСУ каже, що нині, у 2022 році, позитивних зрушень тут немає.

“Крайній” літак-винищувач Су-27 ми отримали в 1991 році на озброєння, з часів нашої незалежності. Більше ЗСУ не мали жодних поставок і закупівель, ні винищувачів, ні бомбардувальників, ні зенітно-ракетного озброєння. Ми воюємо тим, що було ще за радянського союзу”, говорить речник.

Читайте також: “росіяни пізнали все те, про що ми їх попереджали” – Юрій Ігнат розповів, чому окупанти вже не залітають на підконтрольну Україні територію

Дивіться повний випуск “Час: Online” із речником Командування Повітряних сил ЗСУ Юрієм Ігнатом:

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *