Через місяці війни: у Пентагоні розповіли, скільки установок HIMARS вдалося знищити росіянам – Politico (Відео)

Армія рф випускає щодня у 3-4 рази більше артилерійських боєприпасів – але є нюанс

За увесь час повномасштабної російсько-української війни армії окупантів так і не вдалося знищити жодної з переданих до ЗСУ американських реактивних систем залпового вогню HIMARS. Усі установки у строю та продовжують виконувати бойові завдання.

Про це передає Politico із посиланням на неназваного високопоставленого чиновника з Пентагону.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

За словами джерела у Міноборони США, західні РСЗВ дійсно змогли “змінити правила цієї війни” та дали змогу Україні завдавати ударів по російських тилах.

Також американський високопосадовець прокоментував загальну роботу артилерії в боях. Україна за добу випускає від 4 до 7 тис. боєприпасів, армія рф – близько 20 тисяч. Втім, окупанти витрачають значну кількість різноманітних снарядів для обстрілів мирних українських міст.

На думку представника Пентагона, цією зимою фронт  стабілізується в районах Харкова та Бахмута, але досі незрозуміло якою буде підсумок битви за Херсон до холодів. А весною бої проходитимуть навіть із більшою жорстокістю.

Нагадаємо, Україна продовжує отримувати від Заходу реактивні системи залпового вогню, аналогічні за ефективністю до HIMARS. Нещодавно стало відомо, що Італія в умовах секретності виділила Києву дві РСЗВ, а також десятки 155-мм артустановок і бронетранспортерів М113.

Дивіться також відео:

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *