Швеція оголосила про новий пакет допомоги Україні: дають те, що запросило Міноборони (Відео)

Шведський уряд пообіцяв і надалі підтримувати Україну в боротьбі з російськими загарбниками

Новий пакет допомоги оголосили у Швеції. Україна отримає підтримку на мільярд шведських крон. Це приблизно 100 млн доларів. В уряді Швеції наголосили: не можна дозволити росії виграти цю несправедливу і невиправдану війну.

Половина цих грошей піде на озброєння, а інша частина – на зміцнення української економіки. Україна отримає від Швеції самохідні артилерійські установки та зенітно-ракетні комплекси, які зможуть посилити нашу повітряну оборону. Це саме те озброєння, яке ми не могли отримати від наших інших партнерів. Ці поставки Швеція узгодила з Міністерством оборони України. 

“Найкраще, що Швеція може зробити в галузі оборони найближчими тижнями, – це надати Україні свої знамениті самохідні гаубиці Archer, зенітно-ракетні комплекси RBS-70 і більше снарядів для наших артилерійських систем”, – сказав голова МЗС України Дмитро Кулеба.

Крім того, шведський уряд пообіцяв і надалі підтримувати Україну в боротьбі з російськими загарбниками.

“Ми не можемо дозволити росії виграти цю несправедливу і невиправдану війну. Ви захищаєте себе і свою країну, але ви також захищаєте наші спільні європейські цінності і заснований на правилах міжнародний порядок. Для нас честь і обов’язок підтримати вас. Тому мій уряд надасть Україні новий пакет допомоги розміром 1 мільярд шведських крон, тобто приблизно 100 мільйонів доларів. Друга частина спрямована на підтримку української економіки, стійкості та відновлення”, – заявила прем’єр міністерка Швеції Магдалена Андерссон.

Нагадаємо, Пентагон офіційно уклав з виробником зброї Raytheon Missiles & Defense контракт на $182 млн на закупівлю зенітно-ракетних систем NASAMS для передачі Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *