Шмигаль відповів на петицію про повернення в ефір “Еспресо”, “Прямого” і “5 каналу”

Держспецзв’язку та Мінкультури отримали від уряду доручення

Держспецзв’язку спільно з Міністерством культури та інформполітики мають додатково опрацювати питання повернення у цифровий ефір українських телеканалів “Еспресо”, “Прямий” та “5 канал”.

Відповідне доручення прем’єр-міністр Денис Шмигаль зробив у відповідь на петицію, що набрала необхідні для розгляду 25 тисяч голосів, передає “Інтерфакс-Україна“.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

“З огляду на суспільний інтерес до питань, порушених у петиції, Державній службі спеціального зв’язку та захисту інформації спільно з Міністерством культури та інформаційної політики доручено додатково опрацювати їх та про результати вас поінформувати”, – мовиться у відповіді.

Шмигаль нагадав, що 18 березня РНБО ухвалила рішення про створення спільного цілодобового телемарафону. І у виконання цього рішення та відповідного указу президента Концерн радіомовлення радіозв’язку та супутникового зв’язку забезпечує на всіх частотах трансляцію телевізійного марафону відповідно до графіка.

Нагадаємо, 4 квітня Концерн РРТ вимкнув “5 канал”, “Прямий” та “Еспресо” із цифрового ефіру без жодних попереджень і пояснень. Телеканали надіслали листи з цього приводу до президента, РНБО, СБУ, Міністерства оборони і Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *