Шмигаль повідомив, яких втрат зазнала економіка України через війну

Усі податки, які платять громадяни та бізнес, підуть саме на оборону та безпеку

Унаслідок війни економіка України зазнала втрат на понад 700 мільярдів доларів. Про це під час засідання уряду заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає “5 канал”.

Зазначається, що також на засіданні Кабінет Міністрів дозволив під час воєнного стану ввозити безпілотні літальні апарати та деталі для них від донорів без оформлення гарантійних листів. Крім того, як зазначив прем’єр, цьогоріч половина бюджету буде спрямована на забезпечення Збройних сил усім необхідним.

“Усі податки, які платять громадяни та бізнес, підуть саме на оборону та безпеку. Наша армія стане ще сильнішою. Ми активізуємо нові програми виробництва й закупівлі зброї та техніки. У держбюджеті на поточний рік закладено 35,5 млрд грн для Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Це будівництво та ремонт громадських будівель, об’єктів критичної інфраструктури, забезпечення житлом ВПО. Також вже найближчим часом розраховуємо розпочати відновлення за рахунок коштів, конфіскованих у російських банків – на спецрахунку вже є для цього 17 млрд грн. Перший пріоритет – зруйноване житло людей”, – наголосив Шмигаль.

Як повідомляв 5.UA, ексміністр пояснив, що має зробити держава, аби побороти інфляцію і стабілізувати економіку в час війни.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою:  Аби росії настав кінець, треба, щоб українська економіка працювала – Наталія Микольська.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *