Шольц відвідав полігон, де тренуються українські військові і пообіцяв більше зброї: чи можна буде нею бити по рф – подробиці

Частина допомоги може надійти не раніше, аніж наступного року

Канцлер Німеччини відвідав військовий полігон, де тренуються українські військові, і зустрівся з ними. Мовиться про полігон Путлос на півночі Німеччини, повідомляє Bild, передає “5 канал”.

Зазначається, що там солдати Збройних сил України освоюють нову зброю, яку Німеччина надає нам для захисту від російської агресії. Це, серед іншого, і зенітні самохідні артилерійські установки Gepard. В один із них Шольц навіть заліз особисто. І пообіцяв, що постачання зброї та техніки триватиме і надалі. Серед нових поставок буде і техніка з радіолокаційними технологіями для розвідки, зазначив канцлер. Утім, частина допомоги може надійти не раніше, аніж наступного року. Фінансові дотації ще має схвалити парламент.

“Військові, які перебувають тут, захищатимуть свою країну від жахливої ​​загрози, яку становить для України жорстока загарбницька війна росії. І ми продовжимо підтримувати їх фінансово, а також зброєю, яку можемо надати. Для того, аби вони могли робити те, що зараз необхідно, аби солдати мали оптимальну підтримку, яка їм потрібна. Німеччина постачає багато дуже ефективного, зокрема і важкого озброєння. Це і самохідні артилерійські установки Gepard, які ми могли бачити тут. І ще раз зрозуміти, наскільки вони ефективні, особливо, коли йдеться про організацію захисту від атак із повітря”, – повідомив Шольц.

Водночас Німеччина не передаватиме Україні зброю, з якої можна буде обстрілювати територію рф. Про це заявив канцлер Олаф Шольц під час “Діалогу з громадянами” у Магдебурзі. Він наголосив, що Німеччина підходить до питання виділення Україні зброї виважено та обережно, а також орієнтується на інших партнерів.

І додав, що для Німеччини метою залишається те, аби путін не виграв війну і щоб було збережено суверенітет і територіальну цілісність України. І для цього країна вже надала українським силам оборони системи протиповітряної оборони, боєприпаси, реактивні системи залпового вогню протитанкові ракетні комплекси.

Читайте також: “Не путін, а російські солдати вбивають, катують та нищать”: Кулеба відповів на абсурдну заяву Шольца

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *