Шольц повідомив, за якої умови Німеччина передасть Україні танки Leopard (Відео)

Рішення надати українцям БМП Marder країна ухвалила спільно зі Сполученими Штатами

Німеччина не передаватиме танки Leopard Україні наодинці. Берлін діятиме лише в координації із союзниками. На цьому наголосив німецький канцлер Олаф Шольц, повідомляє Reuters, передає “5 канал”.

Він нагадав, що рішення надати українцям БМП Marder країна ухвалила спільно зі Сполученими Штатами. А діяти наодинці у постачанні зброї безвідповідально, переконаний Шольц. Водночас видання Politico повідомило, що Франція та Польща непублічно закликають Німеччину, щоби та почала передачу танків Leopard українцям.

Йдеться, зокрема, про заяву президента Еммануеля Макрона про постачання французьких колісних танків Україні. Вона фактично порушила табу про передачу Києву західних панцерників. Про свою готовність надати Україні Leopard заявляли в уряді Польщі та Фінляндії. Однак, за умови, що це буде спільним рішенням союзників.

“Як і в разі з нещодавнім рішенням, що я ухвалив із президентом США Байденом щодо постачання БМП Bradley і Marder. Це не випадковість. І це не вперше. Ми довго це готували, обговорювали та організовували. Це курс, якого ми дотримуємося від початку до сьогодні. І я хотів би чітко заявити, що ми продовжуватимемо його в найближчі дні, тижні та місяці. Німеччина не піде на це сама. Німеччина завжди залишатиметься єдиною зі своїми союзниками, насамперед з нашим трансатлантичним партнером Сполученими Штатами. Усе інше було б безвідповідальним у такій небезпечній ситуації”, – сказав канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Читайте також: Британія розглядає можливість передати Україні танки Challenger 2 – ЗМІ

Дивіться також відео: Американські BRADLEY: саме вони знищили найбільшу кількість іракських танків – Селезньов

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *