Ще малим хлопчиком він присвятив себе Богородиці з Помпей. Розарій Карло Акутіса

Юний Карло Акутіс поставився до Розарію як до своєї життєвої програми: він хотів наслідувати такого Ісуса, якого Марія показує нам у таємницях Розарію.

І йому це вдалося на всі сто!

Карло був звичайним хлопцем. Любив грати у футбол, захоплювався комп’ютерами і новітніми технологіями. Він був у захваті від тварин, тому мав і собак, і котів, і рибок. Ходив до звичайної школи і мав звичайних однокласників. Одна річ його вирізняла: в його житті насправді був найважливішим заклик, який до нас скеровує Марія: «Зробіть усе, що Він вам скаже». Саме тому Карло Акутіс ставився до Розарію як до свого життєвого плану: він хотів наслідувати такого Ісуса, якого Марія показує нам у таємницях Розарію.

 

Щоденна молитва на вервиці

Розарій був для Карло щоденною молитвою. Ще малим хлопчиком він присвятив себе Помпейській Божій Матері, і цей акт присвячення часто поновлював. Він вслуховувався у слова Богородиці, сказані до дітей у Лурді й Фатімі — в обох цих місцях Марія особливого значення надавала Розарію і посилено закликала до цієї молитви. Це найкращий спосіб, щоби день за днем дедалі краще пізнавати Ісуса і щоб могти Його наслідувати.

На вервиці Карло молився щодня, щодня змовляв одну його частину: по понеділках і суботах — Радісні, по вівторках і п’ятницях — Скорботні. Таємниці Світла він молився по четвергах, а Славні — по середах і неділях. І цей порядок він не порушив навіть в останні дні свого життя, коли лейкемія у страхітливому темпі пожирала його організм.

 

Найбільший виклик

Карло не впадав у розпач. До кінця життя він виконував прийнятий змалку виклик: «Зробіть усе, що Він вам скаже». Бог сказав йому, що Карло повинен молитися Розарій не тільки за себе, але також і в намірі всіх тих людей, які не пізнали Ісуса або пізнали тільки якусь карикатуру на Нього. (Скільки ж то неправдивої інформації про Бога можна нині почути у світі?,,)

Правда про Божу любов міститься не в крикливих статтях, але у таємницях Святого Розарію. Варто їх пізнати і так, як Карло Акутіс, піти їхнім слідом, щоб виконати той найважливіший виклик, який нам залишив Бог. Цим найбільшим викликом є просто життя: добре і святе життя.

Із книжки «Прийми 20 викликів Марії. Розарій з Карло Акутісом»

Переклад CREDO за: Stacja7

 

Опубліковано в news Позначки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *