Що відомо про мобільний шпиталь для порятунку поранених військових – сюжет (Відео)

Розроблений українськими на німецькими фахівцями

Мобільний шпиталь для порятунку поранених військових прибув до Запоріжжя. Він розрахований на одночасне надання допомоги та перевезення десяти поранених. Усередині два операційних столи і спеціальне медичне обладнання. Нині мобільний шпиталь на тестуванні. Але вже за тиждень має вирушити у рейс на передову.

Тендітна дівчина Марія лише вчиться працювати на новому устаткуванні. Вона – лікарка-хірургиня Запорізького військового госпіталю, якому передали мобільний пересувний пункт надання невідкладної допомоги пораненим. Тут портативний УЗД апарат, він у може їздити по всьому мобільному шпиталю. А ще системи штучної вентиляції легенів, п’ять реанімаційних місць, сім моніторів життєдіяльності та головне – два повноцінних операційних столи, на яких можна працювати навіть під час руху.

“Війна – це травматична епідемія. Тому дуже багато саме травм кінцівок. Кінцівки, ампутація, переломи, вогнепальні поранення, саме кінцівок, їх найбільше, а потім вже йдуть всі інші, животи, грудна клітка”, – запевнила лікарка-хірургиня Запорізького військового госпіталю Марія.

Мобільний шпиталь уміщається у 12-метровий автобус. Це спільна розробка українських та німецьких інженерів і лікарів, яку вдалося реалізувати завдяки волонтерам.

“Цей автобус ми отримали з Німеччини, завдяки допомозі волонтерів, він розрахований безпосередньо, як на евакуацію з району бойових дій, так й на виконання нескладних оперативних втручань в дорозі. Він буде курсувати й як евак-транспорт, й як пересувний госпіталь”, – наголосив провідний хірург Запорізького госпіталю Юрій.

Під час виїздів мобільного шпиталю у ньому працюватимуть чотири медики. Нині саме розробляється графік чергувань.

“Тут буде працювати один хірург й один лікар-анестезіолог, а також дві медичні сестри. Всі лікарі ознайомилися, всі знають, що й як, дивляться, вивчають, ми маємо контакт з колегами з Німеччини”, – додав Юрій.

Поки що мобільний шпиталь працює у так званому “тестовому режимі”. Його доукомплектовують необхідними медичними матеріалами та препаратами. Планується, що вже за тиждень автобус вирушить у перший рейс на передову.

Денис Розенков, Дмитро Дубіна, Запоріжжя, “5 канал”

Читайте також: Прооперувати пораненого та зробити рентген на передовій: перший мобільний шпиталь вирушить на фронт 

Дивіться також відео за темою: “Піца-мобіль”: іноземні волонтери готують національну італійську страву для переселенців

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *