Що відомо про нового міністра оборони Німеччини – включення (Відео)

Борис Пісторіус замінить Крістіне Ламбрехт, яка пішла у відставку напередодні

Новим міністром оборони Німеччини стане Борис Пісторіус, нині міністр внутрішніх справ федеральної землі Нижня Саксонія. Кадрове призначення підтвердив канцлер Олаф Шольц. Пісторіус – член Соціал-демократичної партії, раніше обіймав посаду мера міста Оснабрюк. Чи вплине нове призначення на підтримку України, дізнавався Михайло Прудник – політолог, міжнародний оглядач “5 каналу”.

Так, раніше Пісторіус закликав конфіскувати майно російських олігархів та передати їх для допомоги й відбудови України. Також виступав за сувору боротьбу з російською військовою пропагандою в Німеччині. Посадовець – соратник канцлера Олафа Щольца і підтримував його політику щодо російсько-української війни.

Зазначається, що на новоспеченого чільника Бундесверу очікують виклики, серед яких – ухвалення рішень про надання зброї Києву та поліпшення стану збройних сил Німеччини. На посаді Борис Пісторіус замінить Крістіне Ламбрехт, яка пішла у відставку напередодні. Її критикували за некомпетентність, зокрема, повільні закупівлі обладнання для Бундесверу, нерішучість у допомозі Україні та брак досвіду.

“Німецька армія має адаптуватися до нової ситуації, яка виникла внаслідок російської агресорської війни проти України. Для мене важливо, щоб наші солдати дуже активно брали участь у цьому процесі, адаптувалися. Армія може бути впевнена, що коли буде потрібно, я заступлюся за неї. Я хочу зробити Бундесвер сильним для часів, які на нас чекають”, – запевнив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус.

Читайте також: голова Міноборони Німеччини Ламбрехт на тлі низки скандалів попросила Шольца про відставку – що відомо

Дивіться відео за темою: Закликав конфіскувати майно російських олігархів: що відомо про нового міністра оборони Німеччини

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *