Ядерні погрози росії: у НАТО заявили, що “готові до всього” (Відео)

За навчаннями НАТО з відстані спостерігали росіяни

Американський авіаносець “Джордж Буш-старший” бере участь у навчаннях НАТО в Європі й готовий до будь-якого розвитку ситуації з росією. Про це пише “НВ” з посиланням на Sky News.

Протягом останніх кількох днів літаки F18 перелетіли з авіаносця в Литву та Польщу, вони діють спільно з військовими літаками інших країн-союзників, військовими кораблями НАТО та сухопутними військами. Командир авіаносної ударної групи, контрадмірал Денніс Велез заявив, що посил до росії – “у тому, що його солдати готові до будь-якої місії”.

“Ми хочемо, щоб війна закінчилася, щоб у регіон повернулася стабільність і Європа була мирною і стабільною, але ми готові… Цей корабель, ця ударна група, наші союзники – ми готові до всього і демонструємо це щодня”, – сказав він.

Як повідомляється, за навчаннями НАТО з відстані спостерігали принаймні два військові кораблі й літаки країни-агресорки.

Як пише джерело, завдяки заходам під кодовою назвою “Нептун” союзники по НАТО можуть діяти швидше та динамічніше випробовувати свій “морський, повітряний і наземний потенціал”, щоб “удосконалити можливості стримування росії”. За словами генсека НАТО Єнса Столтенберга, який відвідав авіаносець, після Холодної війни це третій випадок, коли авіаносна група США перейшла під командування НАТО, і всі три мали місце в рамках навчань Нептун.

“Ймовірність будь-якого застосування (росією – ред.) ядерної зброї в Україні залишається низькою, проте наслідки настільки руйнівні, настільки масштабні, що до цього ризику ми маємо поставитися серйозно”, – додав він, коментуючи заяви росії про “брудну бомбу”.

Читайте також: У НАТО є план на випадок ядерного удару росії по Україні

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться відео за темою:

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *