Яким озброєнням із Великої Британії десантники ЗСУ вже зараз нищать безпілотники ворога на передовій – офіцер 95-ї ОДШБр Кочевенко (Відео)

Тепер не ЗСУ наближається до стандартів НАТО, а тепер вже стандарти НАТО мають наближатися до нас

У програмі “Час: Online” на “5 каналі” ведуча Марія Скібінська та офіцер 95-ї окремої десантно-штурмової бригади, директор Міжнародного центру протидії російській пропаганді, юрист, психолог Юрій Кочевенко обговорили, яке озброєння нині допомагає армійцям нищити ворога та рашистські БПЛА.

“Ми нині застосовуємо британські ПЗРК Starstreak, які дуже добре себе зарекомендували, зокрема в роботі по російським безпілотникам”, – розповів десантник.

Він також пояснив, як наші армійці збирають “Іглою” крилаті ракети, а з ПТРК – гелікоптери.

“Технологічно це можливо, теплонаведення, що є в ПЗРК “Ігла”, вона може зафіксувати ракету, тут питання, щоб вчасно зробити пуск і щоб швидкість випущеної ракети ПЗРК дозволила їй наздогнати по відстані крилату ракету. Так, такі приклади є, вони по-своєму унікальні, вони вимагають високої майстерності від стрілка, вимагають злагодженості дій підрозділу, тому що потрібно вчасно зафіксувати напрямок руху ракети, там на секунди йде час, щоб зробити це успішно і вразити ціль. І це відбувається”, – каже Кочевенко.

І додає: “Інший приклад можу вам навести, коли протитанковими керованими ракетами знищували гелікоптери. Я навіть сам такі відео публікував і у нас є такий перелік в бригаді знищених повітряних цілей і чим знищено. То у нас є гелікоптери, які знищені протинанковими ракетами”. 

Кочевенко також зауважив, що тепер не ЗСУ наближається до стандартів НАТО, а тепер вже стндарти НАТО мають наближатися до нас, тому що досвід, який ми отримали і те, що продемонструвала українська армія, вже ми НАТО можемо вчити.

Армієць також говорить, що досвід, який набули ЗСУ – безцінний і унікальний, бо ми нині на полі бою, як на полігоні тестуємо озброєння з різних країн і в різних комбінаціях. Навіть у НАТО нема такого досвіду.

Довідка. Старстрік (Starstreak – буквально зоряний слід) – британський переносний зенітно-ракетний комплекс (ПЗРК), призначений для ураження вертольотів та літаків противника, що низько летять. Також позначають Starstreak HVM (від скор. англ. High Velocity Missile — високошвидкісна ракета). В 1997 році прийнята на озброєння британської армії. Позиціонується виробником як багатоцільовий комплекс.

Після пуску та розгону ракети до швидкості понад 3 Махів, відбувається відділення трьох суббоєприпасів, які наводяться далі за принципом «лазерного стеження» (напівавтоматичне командне наведення лазерним променем, так званий «осідланий промінь”, який називають SACLOS beam-riding). Використання в бойовій частині трьох кінетичних вольфрамових субелементів, кожен з яких має свою скалкову бойову частину, збільшує імовірність успішного ураження цілі.

Дивіться повний випуск інтерв’ю з офіцером 95 ОДШБр Юрієм Кочевенком:

Читайте також: Україна атакувала російські авіабази модифікованими радянськими БПЛА – Politico

Як повідомляв 5.UA, у понеділок, 5 грудня, країна-агресор здійснила новий масований ракетний удар по Україні. Близько 13:10 в Україні оголосили масштабну повітряну тривогу, зокрема в Києві, у кількох областях працювала ППО.

Нагадаємо, в Одесі зупинили водопостачання через знеструмлення насосних станцій – повідомляють про пожежу. У Запорізькій області пролунало кілька вибухів, є загиблі та поранені.

Дивіться також відео: “Бавовна” на аеродромі “Енгельс”: що відомо / Сергій РуденкоК

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Дивіться також фотогалерею за темою:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *