“Якщо наступ ворога провалиться, то це стане кінцем рф і путіна”: які місяці будуть вирішальними у війні – ГУР

Головне поле бою буде на Донбасі, що підтверджують бої за Бахмут і Соледар

Весна і початок літа будуть вирішальними в російсько-українській війні – якщо новий наступ окупантів провалиться, то це буде кінцем росії і диктатора путіна. Про це повідомляє заступник начальника військової розвідки генерал-майор Вадим Скібіцький в інтерв’ю DELFI.

Скібіцький сказав: “Весна і початок літа будуть вирішальними у війні. Якщо великий наступ росії, запланований на цей час, провалиться, це стане крахом росії і путіна”.

Відповідаючи на запитання про те, чи може війна закінчитися у 2023 році, заступник начальника ГУР відповів, що вони поки що не можуть заглядати далеко, оскільки мають пройти цей перший етап – весну і початок літа.

За словами Скібіцького, зміна російського військового керівництва, закінчення першого етапу мобілізації та перегрупування російської армії свідчать про те, що основна активність росіян розгортатиметься на Донецькому та Луганському напрямках.

У розвідці очікують, що приблизно в лютому – березні будуть бої за ці дві області, а росіяни намагатимуться взяти під свій контроль Куп’янськ, Сватове, Кремінну.

Скібіцький зазначив, що головне поле бою буде на Донбасі, що підтверджують бої за Бахмут і Соледар.

“Коли весна і початок літа будуть позаду, можливо, ми зможемо почати говорити про закінчення війни”, – підсумував заступник начальника ГУР.

Як повідомляв 5.UA, президент Володимир Зеленський вважає, що Україна може перемогти у війні з росією вже у 2023 році, якщо українці зберігатимуть міцність.

У вересні 2022 року керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив, що Україна повернеться в окупований Крим – це відбудеться зі зброєю і досить скоро. Він уточнив, що звільнення Криму буде “не влітку, а до кінця весни, можливо, трохи раніше” у 2023 році.

Нагадаємо, прем’єр Польщі заявив, що Україна та Європа переможуть у війні, – за участі Німеччини чи без неї. 23 січня міністерка закордонних справ ФРН Анналена Бербок заявила про те, що уряд Німеччини не заперечуватиме, якщо Польща передасть Україні танки Leopard 2.

Як повідомляв 5.UA, у “Рамштайні” так і не схвалили рішення про танки для України.

Дивіться також відео: “З Києва до Сімферополя потягом за 4 години”: як Японія може допомогти Україні перемогти московію

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *