Які ІПСО проти ЗСУ відпрацьовують рашисти, коли обстрілюють цивільних в Україні – в ОК “Південь” пояснили (Відео)

Ракетами і дроновими атаками ворог намагається здійснювати психологічний тиск на населення України

  1. У програмі “Час: Online” на “5 каналі” ведуча Марія Скібінська і начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк обговорили, які ІПСО застосовує ворог проти українців.

Читайте також: Визволення ЗСУ Херсону – в ОК “Південь” оцінили, чи залишається загроза Одесі з боку рашистів

“Ми усвідомлюємо, що маючи Одесу в стратегії своїх далекоглядних планів, ворог буде продовжувати, в тому числі, і ракетні, і дронові атаки. Хоча б тому, що так вони здійснюють психологічний тиск на населення України. Вони намагаються створити враження, що якщо в цьому регіоні нема проходження лінії фронту, то в людей складається враження недотичності до цієї ситуації, що вони живуть вже десь поза війною. І рашисти тоді намагаються нагадати отаким чином, ракетами або дронами нанести ураження, щоб сколихнути свідомість людей і налаштувати їх нібито проти нашої армії”, – говорить Гуменюк.

Речниця пояснює: “От у людей ейфорія від успіхів ЗСУ на фронті – і тут раптом прилітає в їхній нібито в мирний, тиловий регіон. Тут ворог розраховує якраз на цей психологічний дисбаланс, що люди почнуть озлоблюватися і в них спрацює демонізація ЗСУ, які щось досягають на фронті – і “через це ми потерпаємо”. Тому ворог розраховує на те, що це спрацює. рф продовжує оці свої вкраплення в свідомість громадян і треба бути дуже обережними з інформаційними потоками в тому, що вони проголошують, як вони роблять свої інформаційні акценти. І не треба буквально сприймати їхні заяви, пам’ятайте про те, що вони грають із нашою свідомістю”. 

Гуменюк також попередила: те, що ворог тепер не може просуватися до моря, може їх озлобити настільки, що саме з моря вони посилять свої атаки.

Читайте також: У ОК “Південь” повідомили, скільки “Калібрів” тримає рф у Чорному морі

Дивіться повний випуск інтерв’ю з Наталею Гуменюк:

Як повідомляв 5.UA, 11 листопада в ГУР підтвердили, що Херсон повертається під контроль України. ЗСУ заходять у місто, а шляхи відступу росіян перебувають під вогневим контролем українських захисників.

В ОК “Південь” повідомили, що за тиждень українські сили визволили 179 населених пунктів у Миколаївській та Херсонській областях.

Як повідомляв 5.UA, росіяни вночі знову обстріляли Нікопольський район із “Градів” та важкої артилерії – 45 тисяч родин лишилися без води. 

Як відомо, Генштаб ЗСУ підтвердив знищення в Херсонській області ворожого складу боєприпасів, близько 40 російських окупантів, двох одиниць броньованої техніки та десяти вантажних автомобілів.

Читайте також: В ISW пояснили, чому ЗСУ мають скористатися помилкою путіна та продовжити контрнаступ

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться відео за темою:

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *