Як майстриня з Києва робить прикраси з епоксидної смоли, а гроші віддає на допомогу ЗСУ – сюжет (Відео)

Свої прикраси майстриня продає через соцмережі

Брелоки, кулони та закладки для книжок продає майстриня Марія Маргуліс. Вона перетворила своє хобі на заробіток, а всі кошти передає на допомогу армійцям та безпритульним тваринам. З червня дівчина назбирала вже понад 20 тисяч гривень.

Марія Маргуліс із Києва, їй 30 років. Вона SMM-менеджерка та графічна дизайнерка. Перші десять днів повномасштабного вторгнення Марія разом із родиною була в столиці. Потім виїхала до Львова, а згодом перебралася до Франції. Там пробула близько трьох місяців.

“Моя найліпша подруга живе на півдні Франції з чоловіком. Вона одразу мені сказала – їдь до мене. А це майже через всю Європу. Я не розуміла, як я це зроблю з мамою, собакою, речами. Вона знайшла нам волонтерів – французьке подружжя. Це подружжя орендувало мікроавтобус і прямо з півдня Франції приїхали до Варшави і просто повезли нас прямо під двері до моєї подружки”, – каже майстриня Марія Маргуліс.

Жінка має хобі – робить прикраси з епоксидної смоли. Цим зацікавилася ще торік восени. За кордоном у неї виникла ідея продавати свої прикраси, а гроші віддавати на благодійність.

“Але в мене у Франції не було такої можливості, вочевидь, томо що всі мої речі залишилися в Києві. Матеріали було б там закупати дуже дорого. І я не знаю, скільки я б на них чекала. Щотижня і вважала, шо через 2 тижні я поїду додому. Коли я повернулася додому, перше, що я зробила, це дістала свої матеріали і почала робити нові вироби, а також дістала ті, що в мене тут зберігалися. І почала їх продавати. На благочинність”, – додала жінка.

Для того, щоби створити прикраси, Марія використовує силіконові чи металеві форми. Замішує та заливає епоксидну смолу, додає барвники та декор. На виготовлення однієї прикраси треба від двох до семи днів.

“Мені хотілось спонукати людей робити донати. А я розумію, що перша хвиля донатів вона вже пройшла. Звісно, коли почалося вторгнення, то всі намагалися допомагати як тільки можуть. Але після цього, мені здається, ця наснага, вона трошки вщухла. А насправді допомога потрібна постійно”, – зауважила майстриня.

Свої прикраси майстриня продає через соцмережі. З червня у Марії придбали виробів на понад 20 тисяч гривень. Це, зокрема, брелоки, закладки для книжок та кулони. Їх продають і за кордоном – у Німеччині та на благодійному ярмарку в США. Гроші Марія віддає у фонди, які допомагають ЗСУ та безпритульним тваринам.

“Планую продовжувати робити цю штуку, поки в неї є покупці, поки мені це вдається. Поки в цьому є потреба. Коли наступлять мирні часи, напевно, я благодійний проєкт закрию, але все одно продовжу робити ці прикраси, бо мені просто до вподоби. Але поки в цьому є користь для України – буду продовжувати розпродавати їх на благодійність”, – підсумувала Марія Маргуліс.

Аліна Бурцева, “5 канал”

Читайте також: Гроші збирають у банку, а потім здають в банк: як пенсіонери з Дніпра допомагають ЗСУ – сюжет

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *