Як на Черкащині працевлаштовують медиків-переселенців – сюжет (Відео)

Медики-переселенці допомогли розв’язати потреби лікувального закладу у фахівцях

Семеро медиків-переселенців в одному закладі. У Черкасах клініка працевлаштувала фахівців, які переїхали з небезпечних регіонів. Це і лікарі, і молодший медичний персонал. Медики-переселенці допомогли розв’язати потреби лікувального закладу у фахівцях.

Лікарка-кардіологиня Світлана Скоробогата приймає першу пацієнтку. Їх у пані Світлани нині багато – стрес через війну часто впливає на серцево-судинну систему. Це велика нервова напруга, каже лікарка. Знає, бо сама побувала у пеклі – навесні втікала з рідної Донеччини. Через постійні обстріли довелося покинути дім і їхати до Черкас.

“Десь 2-3 тижні мені довелося трошки почекати, а далі все пішло, наче так і треба. Розумієш, що ти на робочому місці і не просто так приїхав і сидиш чогось вижидаєш, хоча дуже хочеться додому, дуже”, – каже лікарка-кардіологиня Світлана Скоробогата.

Медсестра Ганна готує до початку робочого дня інструменти. Вона з Луганщини, там працювала в обласній дитячій лікарні. Але повномасштабне вторгнення змусило і її родину рятуватися. У безпеку Ганна вивезла своїх двох дітей.

“Були масивні обстріли, змушені були виїхати, бо наша будівля постраждала і в ній просто неможливо було проживати, виїхали просто спонтанно на Черкащину, мали надію, що тут буде безпечно і спокійно”, – зауважила медсестра Ганна Савіна.

Сімох медиків прийняли в черкаській клініці. Тут шукали досвідчених фахівців, коли в центрі зайнятості запропонували працевлаштувати саме переселенців.

“Я чесно вам скажу, неважко було знати людей, тому що багато, я ще хочу наголосити на тому, що багато кваліфікованих людей переїхало в наше місто, і тому ми дуже швидко найшли. Чесно кажучи, так сталося, а по-друге, хотіли допомогти людям, так збіглося”, – запевнила директорка клініки Світлана Панченко.

У центрі зайнятості кажуть: медики – одна з найзатребуваніших професій на Черкащині. До того ж держава компенсує кожному працедавцю перші два місяці роботи працевлаштованих переселенців – це 6,5 тисяч гривень.

“Крім постійної зайнятості, ми пропонуємо можливість попрацювати тимчасово на громадських роботах. Ми пропонуємо ще послугу професійного навчання. Навчаємо на замовлення роботодавців кваліфікованих професій з гарантованим працевлаштуванням”, – підсумувала директорка Черкаського міського центру зайнятості Оксана Щербак.

Натепер у центрі зайнятості мають 240 пропозицій роботи. Всі охочі мають звернутися до центру та заповнити спеціальну анкету, це своєрідне резюме, за яким шукають необхідних фахівців. Анкету також можна знайти на онлайн-ресурсах центру.

Яна Лимаренко, Олександр Лісовий, Черкаси, “5 канал”

Читайте також: У Києві запрацювала філія Авдіївської центральної міської лікарні – сюжет 

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *