“Як п’яний гопнік посеред району з ножем”: чому у “брудну” бомбу путіна ніхто не повірив – сюжет (Відео)

Під пильним наглядом бункерного діда москолота проводить тренування з нанесення масованого ядерного удару

Як далеко зайде росія у своєму ядерному шантажі? кремль продовжує погрожувати світу застосуванням зброї масового ураження. Днями провели навчання. А на початку тижня почали панічно розносити фейк, нібито Україна готує брудну бомбу. Про ядерну атаку згадав і сам кремлівський карлик.

Розмови про “брудну” бомбу, навчання з ядерного стримування на камчатці, чергові хворобливі заяви путіна останніми днями заполонили інфопростір. Втім, українці вже звикли жити під брязкіт російської зброї, а світ зважує слова і дії кремля і має для нього відповіді. Північ росії. Під пильним наглядом бункерного діда москолота проводить тренування з нанесення масованого ядерного удару. Навчальні пуски гіперзвукових та міжконтинентальних балістичних ракет здійснили по полігону на камчатці. Справжній ядерний заряд у навчаннях не використовується за договором 1963-го року.

“Проводяться тренування в ході яких будуть відпрацьовані задачі нанесення масованого ядерного удару у відповідь на ядерний удар противника”, ‒ сказав міністр оборони росії сергій шойгу.

І тут нічого нового! москва дуже боїться, що захід скине на росію ядерну боєголовку. А ще дужче в кремлі нібито налякалися України. російський міністр оборони шойгу видзвонював міністрів оборони НАТО і гилив фейк, нібито ЗСУ готують удар “брудною” бомбою.

“За великим рахунком, “брудну” бомбу досі ніхто в світі не виготовляв, навіть країни ізгої типу Ірану чи Північної Кореї вважають за краще не розмінюватися на дрібниці, а робити класичну атомну бомбу”, ‒ повідомив експерт військового порталу Defense Express Іван Киричевський.

Голова правління центру оборонних стратегій, міністр оборони України (2019-2020) Андрій Загороднюк наголосив: “Брудна” бомба ‒ це не ядерна зброя, це звичайна бомба, яка начинена радіоактивним матеріалом, тобто дійсно вона створює радіаційний фон, тобто не проходить детонації ядерної ‒ це терористична зброя, такі бомби можуть використовуватися для створення зони зараження. Весь світ з подивом сприйняв заяви керівництва рф щодо цих бомб”.

І ніхто у маячню росіян не повірив. Від Радбезу ООН до країн ЄС та НАТО.

“путіну зараз треба запускати міфи проти України, намагатися зробити з нас Іранську народну республіку, типу в них там бомба, але світ не вірить, об’єднана заява міністрів оборони з якими говорив шойгу сказали що зброї нема, США сказали, що зброї “брудної” ядерної немає”, ‒ запевнив політичний експерт Микола Давидюк.

російські наративи про так звану “брудну” бомбу ‒ не більше, аніж інформаційно-психологічна операція. І вона абсолютно провальна. Натомість, усі розуміють: росія сама ж і готує цю провокацію.

“Все, що говорить москва, погрози, анонси, це саме те, що вона нам має намір зробити”, ‒ зазначив військово-політичний оглядач групи “Інформаційний супротив” Олександр Коваленко.

Але наганяти хвилю брехні росія продовжує. Втім, ознак того, що москва готова йти далі порожніх заяв, у США не бачать. Про це заявив голова Пентагону Ллойд Остін. І нагадав, що росію очікуватиме неминуча відплата, якщо вона вирішить перетнути “червоні” лінії Заходу.

“Якби це сталося, ми з самого початку чітко давали зрозуміти, що ви побачите потужну реакцію міжнародної спільноти. Тому що це важливо для світу”, ‒ ствердив Ллойд Остін.

Що ж насправді задумав путін? Божевільний диктатор виступив на так званому “міжнародному дискусійному клубі” Валдай. Промова, яку мали розібрати на цитати, як обіцяв Пєсков, виявилася черговим набором штампів роспропаганди та історичної маячні.

“Якщо відкинути псевдо філософські фантазми і історичні маразми, то, насправді, нічого нового він з себе не вичавив”, ‒ зауважив міністр закордонних справ України (2007-2009) Володимир Огризко.

Серед озвученої маячні: у всьому винен захід, а росія ‒ єдиний гарант територіальної цілісності України. Бункерний карлик вкотре згадав про “брудну” бомбу, але запевнив: росія, мовляв, не зацікавлена в ядерному ударі. Водночас, дипломати та експерти певні: шантажем путін намагається змусити світ повернутися до переговорів. Але говорити з безумцем уже давно ніхто не хоче.

“Логіка така, що нам тоді потрібно здатися, тому що вони, не дай Боже, будуть використовувати ядерну зброю. Ми не готові з такою логікою жити, якщо чесно”, ‒ акцентував увагу президент України Володимир Зеленський.

Військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко повідомив: “Прагнення залякати міжнародне суспільство, щоб воно почало тиснути на Україну, щоб Україна розпочала якісь переговори з росією саме на умовах з росією, але це шантаж на рівні фарсу”.

“Розмова глухого з німим, вони продовжують думати, що можуть в такий спосіб нас залякати, вони продовжують свою лінію, а ми маємо продовжити свою. Ну хіба ми не розуміємо, що ці переговори є для нього всього лише інструментом примусу України до капітуляції”, ‒ додав Володимир Огризко.

Якщо настане час, то момент переговорів із росією має обирати керівництво України. Про це заявив радник президента США з нацбезпеки Джон Кірбі. Водночас, наголошує, що сам кремлівський диктатор поки що не демонструє готовності до переговорів.

“Президента Зеленського обрали українці, щоби він говорив за них і за країну. І лише йому вирішувати, коли і чи буде він готовий сісти за стіл перемов із президентом путіним щодо завершення цієї війни. Він визначає, який вигляд має успіх, перемога, і які умови можуть бути для переговорів”, ‒ запевнив Джон Кірбі.

Але говорити з божевільною руснею поки що ніхто не має наміру. Світ лише застерігає путіна від застосування ядерної зброї, обіцяючи жахливі наслідки для військового арсеналу рф.

“В даному випадку можна було б чітко і ясно сказати, що в разі застосування ядерної зброї проти неядерної зброї відповідь буде ядерною, і тоді у путіна на все останнє життя пропадуть будь-які бажання чимось нам ядерною зброєю загрожувати”, ‒ сказав Володимир Огризко.

Політичний експерт Микола Давидюк підсумував: “Знаєте, який найбільший страх путіна? Що в ядерну зброю не повірять. Що її не будуть бояться, це буде виглядати як смішний п’яний гопнік посеред району з ножем, але його ніхто не боїться”.

Тому бурхливі фантазії кремля про ядерний удар вплинуть хіба що на самих росіян. Тим часом, за повідомленнями у ЗМІ, через загрозу від рф США прискорять розміщення ядерних бомб у Європі. Їхню поставку, заплановану на 2023, перенесли на грудень цього року.

Ірина Сисак, Юрій Усік, “5 канал”

Читайте також: Ядерні погрози росії: у НАТО заявили, що “готові до всього” 

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться відео за темою:

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *