Як у Києві та Кропивницькому вшанували пам’ять жертв Голодоморів – включення (Відео)

Вшанувати пам’ять прийшли десятки людей

Без провини замордовані голодом. У Кропивницькому вшановують пам’ять жертв голодоморів, влаштованих радянським режимом. З нагоди роковин страшної трагедії в місті провели поминальне віче. Подробиці дізнавався кореспондент “5 каналу” Володимир Іванченко.

На поминальне віче у місті прийшло кілька десятків людей – вони запалили свічки та поклали до пам’ятника жертв Голодомору колоски та квіти. 

Вшанували пам’ять жертв Голодомору й у Києві. Так, у Софії-Київській відбувається благодійно-просвітницька акція “Свічка пам’яті. Хліб пам’яті”. Там перебувала журналістка “5 каналу” Марія Марчук.

У храм прийшли кілька десятків людей аби вшанувати жертв Голодомору. Люди молилися за українців, які загинули у той страшний час. 

Подробиці дивіться у відео “5 каналу”

Нагадаємо, Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 років і масового штучного голоду 1921–1923 і 1946–1947 років. Цьогоріч 90-ті роковини трагедії, яка забрала мільйони людських життів. 2006-го її визнали Геноцидом українського народу. Нині наша держава вшановує жертв сталінського злочину в умовах повномасштабної війни росії проти України. Як і дев’ять десятиліть тому, ворог застосовує терор і знищення. І вдається до геноциду українців на тимчасово окупованих територіях. 

Дивіться також відео: Голодомор без цензури: як батькам варто розповідати дітям про геноцид

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *