Як художник із Полтавщини фарбує в камуфляж автомобілі для ЗСУ ‒ сюжет (Відео)

Процес камуфлювання авто складається з кількох етапів

Художник із Полтавщини фарбує автівки для ЗСУ. Волонтери шукають машини, які відповідають потребам військових, збирають гроші, купують, ремонтують та максимально приховують від очей ворога. За процесом “перевдягання” машини в камуфляж спостерігала журналістка “5 каналу”.

Сергій ‒ вуличний художник, який створив не одне графіті на Полтавщині. Із 24 лютого до його рук потрапили нові робочі поверхні ‒ військові автівки. Сергій уже пофарбував позашляховики, пікапи, буси і навіть Starlink. Військові звітують волонтерам фотографіями.

“Звичайний трафарет: намалював від руки, вирізав канцелярським ножем. Фарбу для графіті я використовую. Вона більш така покривиста і краще тримається на автомобілі”, ‒ розповідає художник-волонтер Сергій Новосьолов.

Процес камуфлювання авто складається з кількох етапів: поверхню роблять матовою та знежирюють, покривають базою різних кольорів і на завершальному етапі наносять принт. Під час маскування машин Сергій виконує будь-які прохання військових.

“Було побажання ‒ саме цей піксель. Він, здається, називається “британський піксель”. В мене є пікселі наші українські квадратами. За побажаннями, хто просить просто розмалювати розпилами, тобто без пікселю, взагалі без нічого”, ‒ додав художник-волонтер.

Цей автомобіль приїхав до Полтави із заходу України. Окрім того, що його треба максимально замаскувати відповідно до пори року, над автівкою ще мають попрацювати автомеханіки.

“Купили за 3 тисячі, а скільки туди вклали: ну там двигун 20 тисяч, там те ‒ 15 тисяч, те, і те, і от зараз уже доходимо до фінішу, можливо, трохи пізніше порахуємо. Але сума ‒ не маленька, і на жаль, такі автомобілі, вони є розхідним матеріалом. Як кажуть військові, вони живуть від 3 годин”, ‒ підсумував волонтер Володимир.

Замаскувати один такий автомобіль коштує приблизно три тисячі гривень. Фарба висихає за добу. Далі ця автівка вирушить на південний напрямок українського фронту, адже військовим вона вже потрібна для виконання бойових завдань.

Анна Морозова, Богдан Проскуров, Полтава, “5 канал”

Читайте також: Камери спостереження, вайфай та електронний замок: в Одесі волонтери власноруч зробили укриття

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться відео за темою:

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *