“ЄС” вимагає повернути систему держзакупівлі через Prozorro та відновити парламентський контроль за діяльністю уряду

Країна платить найвищу ціну за незалежність, щодня несучи важкі втрати на фронті.

Співголова фракції “Європейська Солідарність” Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook закликала повернути закупівлі через систему Prozorro, відновити парламентський контроль за діяльністю уряду і створити ТСК щодо закупівель в армії.

“Очевидно, антикорупційним органам варто припинити імітацію бурхливої діяльності і боротьбу з помилками в деклараціях та з преміями і зайнятися безпосередніми обов’язками – боротьбою з топ корупцією і зловживаннями під час війни, з мародерством на закупівлях для ЗСУ і крадіжкою гуманітарки”, – зазначила вона.

За словами Геращенко, вона та її колеги щодня отримують сигнали SOS з під Бахмута, Донеччини і Луганщини, Харківщини та Херсонщини.

“Підшефні бригади і батальйони просять дрони, пікапи, броньовані машини, буржуйки, навіть форму і якісні берці, а не ті, що промокають і розповзаються в траншеях. Й поки країна продовжує донатити на ЗСУ, хтось наживається на війні, закуповуючи найнеобхідніше для арміі за ціною, вдвічі-втричі завищеною від ринкової. Це не просто аморально, це злочин, який не піддається жодному прощенню”, – додала співголова фракції.

Вона наголосила, що країна платить найвищу ціну за незалежність, щодня несучи важкі втрати на фронті.

“В цей час в нас мільярди йдуть на марафон, де розповідають про победобесіє і повна безконтрольність в держзакупівлях. Будь-яке слово про необхідність парламентського контролю над державним бюджетом і технічною допомогою партнерів, спричиняє справжню істерику влади. Але так далі просто не може продовжуватися. Тому “Європейська Солідарність” вимагатиме повернення години запитань для уряду і повної підзвітності Кабміну парламенту, поверненню системи Prozorro для закупівель для ЗСУ і створення парламентської ТСК щодо розслідування закупівель для армії в 2022 та повного контролю за цією чутливою сферою”, – підсумувала Геращенко.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро України провело обшуки та затримало заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського.

Читайте також: Міноборони закуповує для тилових частин харчі по завищеним у 2-3 рази цінам – документ 

Дивіться відео за темою: ДБР викрило на хабарі заступника начальника тернопільської податкової

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *