“Є собаки, які попереджають про “прильоти”: армієць ЗСУ Білка про війну, тварин і людяність українських військових (Відео)

У визволених населених пунктах багато тварин контужені або глухі

У програмі “Час: Online” на “5 каналі” ведуча Марія Скібінська і блогер, народний психолог та армієць ЗСУ Тарас Білка обговорили тему тварин на фронті і чи багато тварин залишилися безхатьками через війну “бункерного діда” в Україні.

“Із тваринами – це печаль. Бачили б ви, хлопці постійно відволікаються для того, щоб якось тваринкам допомогти. Там десь свій пайочок віддав. Нещодавно в одному із визволених сіл від “прильоту” загинула вівчарка, яка саме народила цуциків, їм там менше тижня було. Порозбирали, один уже навіть спакував чемодани і їде на Київ. Із тваринами особливо боляче на все це дивитися”, –  розповідає армієць.

[social type=”telegram” url=”https://t.me/news_5ua/24120″]

Білка також розповів, що і він з побратимами приручив двох котів із визволеного села, і кіт Мавік тепер дякує армійцям – щодня приносить у спальник половину загризеної миші чи роздерту ящірку.

На запитання, чи справді тварини можуть попереджати про “прильоти”, армієць каже: “Це із собаками так. В одному з населених пунктів є вівчарка, яка попереджає. Якщо вона у підвал заскочила, навіть не сперечаємося – забігли і через секунд 20 починаються “прильоти”. Але не 100% тварин так можуть попереджати, бо багато тварин насправді контужені. Глухих котів і собак дуже багато. Але те, що вони стрес знімають – це прямо факт”.

І продовжує: “Ми ж переміщуємося, багато населених пунктів проходимо. І кругом в селах є покинуті тваринки і вони живуть від одних  військових до інших. І хлопці, наприклад, приїхали на заміну, а їм цілу інструкцію: “Якщо не віддасте свою тушківку, нате мою віддайте”. А ті: “Та нащо ти віддаєш, ми своєї навезли два ящики. Будемо годувати”. – “А в тому гаражі бачили виводок собачий?” – “Так, і їх погодували”. Цікаво дуже це характеризує українців, як дуже турботливих людей”.

[social type=”telegram” url=”https://t.me/news_5ua/13714″]

[social type=”telegram” url=”https://t.me/news_5ua/11732″]

[social type=”telegram” url=”https://t.me/news_5ua/4392″]

Нагадаємо, Білка також розповідав, що психіка українців перелаштувалася таким чином, що ми нічого не боїмося довше, ніж три дні.

Дивіться повний випуск інтерв’ю з армійцем ЗСУ, блогером і народним психологом Тарасом Білкою:

Читайте також: “Розганяють фейк про кастрацію”: яку ІПСО запустила рф, аби російські військові не здавалися в полон – Золкін

Як повідомляв 5.UA, у Києві зранку 17 жовтня було чутно вибухи, попередньо три прильоти в об’єкт енергозабезпечення.

Раніше сьогодні повідомлялося також про вибухи у Кривому Розі. А у Миколаєві вночі окупанти знищили ракетами С-300 житловий будинок, загинув чоловік. У Харкові за 5 хвилин сталися дві серії вибухів. У Житомирі повідомляють про вибухи – в ОП інформують про два влучання в об’єкт енергозабезпечення.

Читайте також: У Дніпрі 2 прильоти в об’єкт енергетичної інфраструктури 

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою:

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *