Іграшкові леопарди і плакати: українці в Бельгії вимагають надати танки для захисту (Відео)

Демонстрація відбувалася під стінами Ради Євросоюзу

“Свободу Леопардам!” – під таким гаслом у столиці Бельгії вийшли на мітинг десятки українців. Від Німеччини вони вимагали надати Україні танки, аби захистити себе і визволити окуповані території, передає “5 канал”.

Демонстрація відбувалася під стінами Ради Євросоюзу, тоді як там відбувалася зустріч міністрів закордонних справ ЄС. Учасники акції принесли із собою національні стяги й символіку Європейського Союзу, плакати із закликами “звільнити танки”, а також іграшкових леопардів. У натовпі виднілися і грузинські прапори.

Серед іншого, демонстранти закликали міністрів закордонних справ включити до 10-го пакета санкцій заборону на імпорт російських діамантів, встановити нижчу межу цін для російської нафти, а також накласти обмеження на атомну енергетику країни-агресорки.

Нагадаємо, прем’єр Польщі заявив, що Україна та Європа переможуть у війні, – за участі Німеччини чи без неї. 23 січня міністерка закордонних справ ФРН Анналена Бербок заявила про те, що уряд Німеччини не заперечуватиме, якщо Польща передасть Україні танки Leopard 2.

Дивіться також відео: “З Києва до Сімферополя потягом за 4 години”: як Японія може допомогти Україні перемогти московію

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *