Із початку війни загинула 101 жінка-військова, 50 вважаються зниклими безвісти – Резніков (Відео)

На сьогодні у ЗСУ проходять службу 59 тисяч 786 жінок

Безпосередньо у бойових діях зараз беруть участь близько 5 тисяч жінок. Про це заявив під час Українського жіночого конгресу міністр оборони Олексій Резніков, пише “Укрінформ”.

“Безпосередньо в бойових діях беруть участь близько 5 тисяч жінок. Загинула 101 жінка-військовослужбовець. Зниклими безвісті обліковуємо 50, поранених більш як 100. 50 жінок вже відзначені державними нагородами, мають звання Героїв України, на жаль, посмертно”, – повідомив міністр.

Резніков також розповів, що на сьогодні в ЗСУ проходять службу 59 тисяч 786 жінок. З ких 41 тисяча – це військовослужбовиці і, відповідно, майже 19 тисяч – це цивільні працівниці. Це не тільки медики, це і різні спеціальності, але це все – Збройні сили України, уточнив міністр.

Він нагадав, що станом на 20 липня в ЗСУ було 38 тисяч 629 жінок-військовослужбовиць. Тобто динаміка збільшення істотна, додав він.

Як повідолялося, Україна має сьогодні один із найвищих показників кількості жінок у Збройних силах серед країн-членів НАТО.

Як повідомляв 5.UA, 21 жовтня 2022 року президент України Володимир Зеленський підписав закон про добровільний військовий облік жінок.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою: 

Військовий облік для жінок: хто мусить прийти у військкомат та чи дозволено виїздити за кордон

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *