Із російського полону вдалося визволити ще 52 українців – офіцерів, медиків, сержантів і солдат (Відео)

Додому повертаються захисники “Азовсталі”, оборонці Маріуполя та люди, які рятували життя

Ще 52 українців тепер на волі – їх вдалося визволити з російського полону.

Про обмін повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак у Telegram.

[social type=”telegram” url=”https://t.me/ermaka2022/1542″]

Додому повернулися бійці Національної гвардії, серед яких і “азовці”, які боронили Маріуполь. А ще – моряки, прикордонники, бійці тероборони, медики та двоє цивільних. На волі й морпіх, дружина якого теж нещодавно повернулася з російського полону. Визволили одного з моряків, який служив на острові Зміїному. 

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

“Вдалося звільнити 52 наших людей – офіцерів, медиків, сержантів та солдат. Серед них – 12 бійців НГУ, включно з двома “Азовцями”, 18 з ВМС, 8 з ДПСУ, 9 із ТРо, 3 воїнів ЗСУ та 2 цивільних. Додому повертаються захисники “Азовсталі”, оборонці Маріуполя та люди, які рятували життя. Нам вдалося обміняти начальника хірургічного відділення військового шпиталю Маріуполя, який був на “Азовсталі” і молодого військового хірурга 65-го військового мобільного шпиталю. Ми повертаємо морпіха, дружина якого нещодавно вийшла з полону та добровольця з Маріуполя із символічним прізвищем “Москва”, а ще моряка з острова Зміїний”, – написав Єрмак.

Дехто з військових, які повернулися додому, стали бранцями у Чорнобильській зоні. Як уточнив УП речник Нацгвардії Руслан Музичук, були визволені семеро військовослужбовців, які були захоплені у полон та вивезені з ЧАЕС.

Нагадаємо, напередодні в Міноборони відзвітували, що від початку повномасштабної війни вдалося провести 28 обмінів і повернути 978 українських воїнів.

Дивіться також відео за темою:

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *