“Імовірно, цілити не по багатоповерхівці”: Філатов припустив, якою могла бути ціль ворога у Дніпрі (Відео)

Удари по критичній інфраструктурі також є порушенням норм і звичаїв ведення війни

російські військові ракетою Х-22 влучили у багатоповерхівку у Дніпрі. Міський голова Борис Філатов розповів, якою могла бути мета ворога. Він припускає, що ціллю мав бути не житловий будинок – окупанти могли цілитися у Придністровську ТЕС. Таку думку він висловив в інтерв’ю Василю Голованову в YouTube

Філатов припускає, що стара та не високоточна ракета Х-22 не потрапила в ціль і влучила саме у багатоповерхівку.

За словами міського голови, ворог міг атакувати теплостанцію. Вона розташована на другому боці річки. Але свої корективи могла внести сама ракета Х-22, яку називають “вбивцею авіаносців”.

“Вона просто вибирає відповідно до своєї системи наведення найбільшу мету. Вона просто трохи перелетіла та влучила не в теплостанцію, а в житловий будинок”, – зауважив Філатов.

Відразу ж обмовимося, що гіпотеза, озвучена міським головою Дніпра, не виправдовує ракетний удар росіян. Просто Борис Філатов висловив припущення, чи не стала атака по багатоповерхівці моторошною випадковістю, яка коштувала десятки життів та сотні зруйнованих доль.

Нагадаємо, що удари по критичній інфраструктурі – теж порушення норм і звичаїв ведення війни. Тож навіть якщо першочерговою ціллю мала бути теплостанція, це аж ніяк не виправдовує росіян. І всі це прекрасно знають та розуміють.

Нагадаємо, 14 січня, російська ракета Х-22 влучила в житловий дім у Дніпрі. Тоді був повністю знищений один із під’їздів багатоповерхівки. Загалом 72 квартири зруйновані вщент, ще більш як 250 – сильно пошкоджені. 17 січня на завалах багатоповерхівки у Дніпрі завершилися пошуково-рятувальні роботи.

Дивіться також відео: Рятувальна операція у ДНІПРІ: уже 44 загиблих, рятувальники дістали з-під завалів тіло дитини

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *