Іранські дрони “Шахіди” – не з “гівна і палок”, їх розробляли 6 років і в них увалили чимало грошей – Мартін Брест (Відео)

Добра половина “Шахідів” запускається не для того, щоб розбити ТЕЦ-6, а для того, щоб ми витрачали ракети

У програмі “Час: Online” на “5 каналі” ведуча Марія Скібінська і ветеран АТО, письменник, менеджер проєктів ДК “Укроборонпром” Олег Болдирєв, більш відомий як Мартін Брест, обговорили іранські дрони і наскільки вони небезпечні для України.

“Є міфи про іранські дрони, що вони зроблені з “гівна і палок”. Іранські дрони розробляли 6 років. “Гівно і палки” мали скінчитися десь наприкінці першого року. А далі вони туди ввалили нормально грошей. Будь-яка людина, яка в розрізі бачила “Шахід”, бачила сотову структуру, то той розуміє, що якщо ми хочемо, щоб від “пташки” до “пташки” результат повторювався, це повинна бути фабрика, завод. Не “гівно” і “палки” і не гаражна збірка… Тобто не всі “Шахіди” – камікадзе, і не всі камікадзе – “Шахіди””, – каже Мартін Брест.

Він також зауважує, що ніхто насправді не знає, у скільки один іранський дрон обходиться рф. А також розповідає про недоліки цього дрону.

“Для бойових завдань (гучність – ред.) – це мінус, але це стало мінусом, тільки якщо в нас десь на околиці Києва сидить розрахунок ППО зі стрілецькою зброєю чи кулеметами і він чує і починає ідентифікувати, що це не людина на скутері їде, а двотактний двигун мопеда “Шахіда” працює. А, по-друге, от вийшов застосунок “єППО”. Людині здалося, що щось у небі летить. Він клацнув у застосунку і наші ППО починають отримувати точки. Якщо вони одномоментно отримують багато точок, то вони розуміють, що тут може бути траєкторія польоту “Шахіда”, – пояснює співробітник “Укроборонпрому”.

Він також говорить, що “Шахід” могли б зробити із чотиритактним двигуном, він був би менш гучним, але і перевозив би менше вибухівки.

“Крім того, “Шахіди” розраховані на те, щоб шукати дірки в нашій системі ППО. Наскільки мені відомо, вони запускаються здебільшого один або пара, різними маршрутами. І який долетить, той і вдарить. На відміну від артилерії, у “Шахіда” є розрахована траєкторія, хтось летить понад річкою і б’є в ТЕЦ-6, хтось летить понад дорогою і теж б’є в ТЕЦ-6. Думаю, не буде для вас сюрпризом те, що добра половина “Шахідів” запускається не для того, щоб розбити ТЕЦ-6, а для того, щоб ми витрачали ракети”, – підсумовує Мартін Брест.

Дивіться повний випуск інтерв’ю з менеджером проєктів ДК “Укроборонпром” Олегом Болдирєвим:

Як повідомляв 5.UA, 17 жовтня 2022 року “Укроборонпром” анонсував розробку нового українського безпілотника як відповідь на іранські дрони. В “Укроборонпромі” також зауважили, що безпілотник буде здатен вражати цілі на відстані до 1000 км.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Дивіться відео за темою:

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *