“Їм тут буде гарячий прийом”: сили оборони на Волинському напрямку відточують навички ведення бою (Відео)

Підготовку військових перевіряв особисто командувач Об’єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв

Поки росіяни концентрують особовий склад та техніку на білорусі, а біля північно-західних кордонів України ворожі війська проводять навчання – наші захисники не лише стежать за ситуацією, а й готуються зустріти ворога. Українські сили оборони на Волинському напрямку постійно відточують навички ведення бою . Як підготувалися захисники – перевіряв Командувач Об’єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв. Більше у сюжеті журналістів “5 каналу”.

За легендою навчань, ворожий десант висадився неподалік українсько-білоруського кордону поряд із важливим об’єктом критичної інфраструктури. Розвідка вчасно виявила противника й доповіла його координати. У небі над місцевістю завис квадрокоптер – за тим, що відбувається, військові спостерігають у монітор у командному пункті.

“Висадка десанту була помічена на взводному пункті. Була доповідь спостережного поста про виявлення двох МІ-8. Кількість особового складу – 40 військовослужбовців приблизно”, – розповідає військовий.

На знешкодження противника вирушили підрозділи Національної гвардії. За лічені хвилини мінометна батарея зайняла позиції й оголосила про готовність бити нападників.

На озброєнні цієї обслуги міномет 120-го калібру 1956-го року виробництва.

Але він ще працює і доволі влучно ми стріляємо, то дуже гарна зброя. Краще витратити на 30 секунд більше часу, але точніше навестись, щоб з першого разу можна було вразити якомога точніше. Розліт осколків при вибуху до 250 м”, – каже командир мінометної обслуги В’ячеслав.

Ця зброя здатна знищувати живу силу, укріплення і техніку ворога на відстані від 800 метрів до 6-ти кілометрів. Умовного противника мінометники розбили. Запевняють, те саме готові зробити і в разі, якщо окупанти наважаться зайти в Україну з боку білорусі.

“Хай приїжджають, їм тут буде гарячий прийом, ми їм все влаштуємо. Не думаємо, що їм сподобається. Хлопці в гарному гуморі і налаштовані на перемогу”, – каже військовослужбовець Національної гвардії Дмитро.

На зачистку території від ворога відправляють спеціальні підрозділи з бронетехнікою. На озброєнні – і радянські зразки, і сучасні українські та закордонні розробки.

“Є всі зразки озброєння від стрілецької зброї до артилерійської. Військовослужбовці постійно, цілодобово знаходяться на чергуванні і всі вогневі засоби, які готові відповісти. Є чим відповідати. До 10 хв і вогонь у відповідь буде. Адекватний”, – наголошує командувач угруповання військ “Волинь” Володимир Кравченко.

білорусь намагається тримати ситуацію на кордоні у напрузі. За словами командувача збройних сил Сергія Наєва, нині там зосереджені дві артилерійські бригади. Вони відпрацьовують форсування водойм. Якщо біля рубежів спостерігатиметься збільшення кількості окупаційних військ – українці теж наростять сили на цьому напрямку.

“Що стосується державного кордону – то він пильно охороняється та підготовлений до оборони. Посилена бойова служба, посилене ведення розвідки та здійснено націлення розвідки на здобуття важливої критичної інформації, яка необхідна нам для прийняття необхідних адекватних заходів”, – зазначив командувач об’єднаних Сил ЗСУ Сергій Наєв.

Командувач об’єднаних сил запевняє – ситуація в північній операційній зоні стабільна та контрольована силами оборони. 

Наталія Світлова, Рівненська область, “5 канал”

Нагадаємо, у ГУР повідомили, що фейки про підготовку наступу з білорусі корисні росії

Як повідомляв 5.UA, в Генштабі ЗСУ повідомили, що окупанти можуть посилити свої угрупування на тимчасово окупованих територіях України підрозділами, які нині перебувають у білорусі. Це може статися після того, як вони пройдуть навчання.

Наразі росія на території білорусі поблизу кордону з Україною зосередила понад 9 тис. своїх військових. За даними ГУР, ще близько 15 тис. білоруських армійців готові долучитись до війни на боці окупантів. 

Дивіться також відео за темою: 9 місяців війни: кремль хоче переговорів, білорусь погрожує

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *