Папа молився за жертв війни

Під час традиційної зустрічі з прочанами в залі Павла VI у Ватикані, Папа Франциск підніс молитву за те, щоби Господь послав нам Свого Духа, Який визволить нас від потягу до самознищення.

«Хочу присвятити хвилинку на те, щоби згадати жертви війни», — сказав Папа Франциск наприкінці загальної аудієнції в середу, 23 березня 2022 року. Святіший Отець додав, що «новини про переміщених людей, про тих, які втікають, про загиблих, про багатьох полеглих солдатів з обох сторін є новинами смерті».

«Просімо у Господа життя, щоби визволив нас від цієї смерті війни: бо з війною все втрачається, все. У війні немає перемоги: все є поразкою. Щоби Господь послав Свого Духа, аби Він допоміг нам зрозуміти, що війна — це поразка людства; що ми всі відчуваємо потяг когось перемагати, ведучи війну, і що цей потяг знищує нас. Нехай Він визволить нас від цього потягу до самознищення», — сказав Святіший Отець. Також Папа заохотив молитися за те, щоб правителі зрозуміли, що вирішенням проблем не є закупівля та виготовлення зброї, а спільні зусилля на користь миру, як каже Біблія, «перекувати зброю в засоби миру», повідомляє Vatican News.

«Помолімося разом до Богородиці», — запросив Папа, розпочавши молитву «Радуйся, Маріє».

 

 

Як повідомлялося, учора Папа зателефонував до президента Зеленського та запевнив, що він молиться і робить все можливе для закінчення війни.

Папа Франциск від початку російського вторгнення підтримував Україну. Наступного дня після того, як РФ повномасштабно напала на Україну, понтифік відвідав посольство Росії при Святому Престолі — надзвичайний жест, який свідчить про зацікавлення Папи у терміновому вирішенні проблеми.

Під час кожного публічного виступу Святіший Отець закликав молитися за мир в Україні, припинити війну та хоча би відкрити гуманітарні коридори. Після бомбардування російськими окупантами дитячої лікарні в Маріуполі Папа Франциск назвав це місто мучеником і сказав, що не існує жодних стратегічних причин, якими можна обґрунтувати вбивство дітей та невинного і беззбройного цивільного населення. 

Неоднозначні відгуки викликала розмова Папи Франциска з патріархом Кірілом про Україну, яка відбулася онлайн.

Під час зустрічі з вірними на молитві «Ангел Господній» Святіший Отець назвав війну проти України нелюдяною і святотатською. Папа не називає імен агресора, але його слова можна вважати відповіддю Путіну з Кірілом. Як відомо, Патріарх Кіріл та Путін шукали релігійні причини для того, аби виправдати війну. Путін цитував Святе Письмо, а Кіріл під час своїх проповідей благословляв на війну проти України. 

Нещодавно Папа Франциск відвідував у ватиканській лікарні українських дітей, що втекли від війни.

Відповідаючи на прохання українських єпископів, 25 березня Папа присвятить Україну і Росію Непорочному Серцю Марії.

 

https://credo.pro/2022/03/315451

Опубліковано в news

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *