20 тис. євро від Папи. Франциск долучився до збірки на машини «швидкої допомоги» для Львова

Польське місто Лодзь, яке вже понад 20 років має партнерські зв’язки зі Львовом, вирішило зібрати кошти на машину «швидкої допомоги» — адже, як пояснив голова міської ради Лодзі, «машини, які були у місті, відправили на фронт для транспортування військових. У Львові зараз нема жодного медичного транспорту».

У місті з населенням понад 700 тис. додалося ще близько 200 тис. біженців та внутрішніх переселенців. А в людей і під час війни трапляються інсульти, серцеві напади чи інші надзвичайні ситуації, які потребують швидкого медичного втручання. Майже мільйон людей залишився без екстреної медичної допомоги.

У вихідні на рахунку збірки з’явилася дуже щедра пожертва — за неофіційними даними, 20 тис. євро. «Це пожертва на придбання машини швидкої допомоги для України від Святішого Отця та кардинала Краєвського», — зазначалося в призначенні. Це не лише фінансова підтримка, а й жест, який показує, що всі розуміють, яка потрібна швидка допомога.

Після того, як сума, потрібна для придбання однієї машини «швидкої», буде повністю зібрана, польські друзі з Лодзі обіцяють продовжити збір на наступну.

Депутат Львівської міської ради Маркіян Лопачак, який відповідає за фінанси та планування бюджету, щиро подякував польським колегам: «Ваша постійна підтримка й допомога надають нам величезних сил. Щиро дякуємо від імені мешканців Львова та всіх українців за допомогу не тільки словом, а й ділом. Дякуємо, що приймаєте наші сім’ї і робите все можливе, щоб Україна була вільною і незалежною. Кажуть, що друзі пізнаються в біді. Ми їх пізнали на війні. Разом із вами ми точно переможемо!» — подякував львівський депутат.

Переклад CREDO за: Кароль Войтечек, Aleteia

Фото: Антуан Мекарі

https://credo.pro/2022/03/315561

Опубліковано в news

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *