В Україну прибув дзвін «Голос ненароджених», який благословив Папа Франциск

До Львова прибув дзвін «Голос ненароджених». Він нагадує нам, що кожен має право народитися і жити. Він також є голосом застереження, – говорить о. Томаш Канцеларчик з Фонду «Маленькі ніжки», який доставив.

Дзвін «Голос ненароджених», відлитий спеціально для України, був подарований парафії св. Йоана Павла ІІ у Львові.

«Мені здається невипадковим місце для цього заклику, невипадковим мені здається і цей день переживання таємниці зачаття Сина Божого в лоні Пресвятої Діви Марії – це не випадково, адже цей день і місце свідомо були обрані організаторами. Також не є випадковістю, що це станеться в той день, який Український Єпископат оголосив днем покаяння за гріх аборту», – написав у соц. мережах о. Томаш Канцеларчик, перед від’їздом до Львова.

 

 

«Не можна просити миру, воюючи проти найслабших»

24 березня священнослужитель взяв участь у церемонії вручення дзвону, який подорожуватиме українськими парафіями та закликатиме до шанування Євангелія життя.

«Не можна просити миру, ведучи війну проти найслабших», — наголошує о. Томаш Канцеларчик.

Священник звертає увагу на те, що ввезення дзвону безпосередньо перед урочистістю Благовіщення, яке святкують у Церкві 25 березня, не є випадковим.

«Слова Господа Ісуса з недільного читання Євангелія про навернення, нагадують нам про необхідність змінити серця. Дзвін «Голос ненароджених», з одного боку, є голосом застереження, але також і голосом заклику до святості життя. Це має спонукати нас до шанування життя і щоб його величезна цінність завжди була в серці не лише Церкви, а й кожної людини», – говорить голова Фонду «Маленькі ніжки» у Щецині.

 

 

Дзвін, що б’є на сполох і пробуджує сумління

Священнослужитель наголошує, що подив від початку життя Ісуса Христа має привести до подиву перед красою і величчю людського життя. «Цей подив веде нас до шанування життя в його практичному вимірі: допомоги вагітним жінкам, виражається в пошані до них і готовності допомогти та піклуватися», – пояснює о. Канцелярчик.

Голова фонду «Маленькі ніжки» у Щецині наголошує, що війна в Україні ведеться паралельно з духовною війною. «Голос ненароджених» прозвучав у Львові як голос поваги до гідності життя», – наголошує священник.

Після ввезення «Голосу ненароджених» до львівської парафії відбулася урочиста Свята Меса в інтенції миру.

 

 

Подарунки з Польщі

Окрім дзвону українці отримали ще й матеріальні подарунки на суму понад 200 тис. злотих. Серед них були: медзасоби, ліки, харчування для дітей.

«Цим людям потрібні не тільки матеріальні речі, а й щось нематеріальне: сила духу, любов до Батьківщини, мужність, а це не купиш ні за які гроші. У мене таке відчуття, що ми зробили добру справу, передавши цей дзвін, а також й багато необхідних речей», – додає о. Томаш Канцеларчик.

Нагадаємо, дзвін для України освятив Папа Франциск 27 жовтня 2021 року на площі Святого Петра в Римі. З таким проханням до Святішого Отця звернувся фонд ŻYCIU TAK, який через різноманітні ініціативи та проекти активно нагадує про необхідність захисту людського життя від зачаття до природної смерті. Однією з найважливіших ініціатив є дзвони «Голос ненароджених».

 

Фото: Tomasz Duklanowski/Radio Szczecin

 

https://credo.pro/2022/03/315672

Опубліковано в news

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *