В Азербайджані виконали «Молитву за Україну» у супроводі народних інструментів

В Азербайджані записали оригінальну версію «Молитви за Україну» Миколи Лисенка з використанням азербайджанських народних інструментів.

Вокаліст Гідаят Алієв виступив у супроводі азербайджансько-українського тандему музикантів, створеного спеціально з цією метою.

 

 

У записі взяла участь дослідниця етномузики Поліна Десятниченко, українка за походженням, що проживає в Канаді. Кілька років тому вона приїхала до Азербайджану, щоб вивчати національну музичну культуру і техніку гри на тарі — струнно-щипковому народному інструменті. Музикант Торгул Асадулаєв виконав партію на кяманчі — старовинному смичковому інструменті, згадки про який як про «джерело божественної музики» сягають ХІІ століття, а Вафа Ширалаєв зіграв на кануні — народному інструменті, поширеному на Близькому та Середньому Сході і на Закавказзі, що нагадує гуслі або цитру.

Музиканти створили запис знаменитого твору, який називають духовним гімном України, на знак солідарності з українським народом, що потерпає від жахіть війни.

Раніше британський камерний хор Londinium також випустив свою версію «Молитви за Україну». Цим записом музиканти звернулися до людей із проханням про пожертви для гуманітарних потреб України у час війни.

 

https://credo.pro/2022/03/315678

Опубліковано в news

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *