Папа Франциск закликав припинити звірство святотатської війни в Україні

Сьогодні під час молитви «Ангел Господній» Папа Франциск закликав викреслити війну з історії, доки вона не викреслила з неї людину.

«Дорогі браття і сестри, вже минуло більше місяця після вторгнення в Україну, від початку цієї жорстокої та безумної війни, що, як і кожна війна, представляє собою поразку для всіх, для нас усіх. Потрібно відкинути війну, яка є місцем смерті, де батьки і матері хоронять своїх дітей, де люди вбивають братів, навіть не бачивши їх, де могутні приймають рішення, а вмирають убогі», — сказав Папа Франциск, промовляючи до вірних після молитви «Ангел Господній» в неділю, 27 березня 2022 року.

Як повідомляє Vatican News, Святіший Отець сказав: «Війна нищить не лише теперішнє, але й майбутнє суспільства. Я прочитав, що від початку агресії проти України кожна друга дитина в країні стала біженцем. Це означає руйнувати майбутнє, завдавати болючі травми найменшим і невинним серед нас. В цьому – звірство війни, що є варварською і святотатською дією!

Війна не може бути чимось неминучим: ми не повинні звикати до війни! Ми повинні перетворити сьогоднішнє обурення на завтрашнє зобов’язання. Бо, якщо з цієї історії, ми вийдемо такими самими, якими були перед тим, то всі ми, певним чином, будемо винними. Перед обличчям небезпеки самознищення, людство повинно усвідомити, що настав час скасувати війну, стерти її з людської історії, перш ніж вона викреслить з історії людину.

Я молюся за кожного політичного лідера, щоби він замислився над цим, взяв на себе зобов’язання щодо цього! І щоб, дивлячись на багатостраждальну Україну, збагнув, наскільки кожен день війни погіршує ситуацію для всіх. Тому знову звертаються із закликом: досить, потрібно зупинитися, нехай замовкне зброя, нехай ведуться серйозні переговори задля миру! Молімося надалі, не втомлюючись, до Цариці миру, Якій ми присвятили людство, а зокрема Росію та Україну, за великої та активної участі вірних, за що дякую вам усім», – мовив Папа, а тоді запросив до спільної молитви, розпочавши молитву «Радуйся, Маріє…».

 

 

Папа Франциск від початку російського вторгнення підтримував Україну. Наступного дня після того, як РФ повномасштабно напала на Україну, понтифік відвідав посольство Росії при Святому Престолі — надзвичайний жест, який свідчить про зацікавлення Папи у терміновому вирішенні проблеми.

Під час кожного публічного виступу Святіший Отець закликав молитися за мир в Україні, припинити війну та хоча би відкрити гуманітарні коридори. Після бомбардування російськими окупантами дитячої лікарні в Маріуполі Папа Франциск назвав це місто мучеником і сказав, що не існує жодних стратегічних причин, якими можна обґрунтувати вбивство дітей та невинного і беззбройного цивільного населення. 

Неоднозначні відгуки викликала розмова Папи Франциска з патріархом Кірілом про Україну, яка відбулася онлайн. Проте публічні заяви Святішого Отця, коли він називає війну проти України нелюдяною і святотатською, можна вважати відповіддю Путіну з Кірілом. Як відомо, Патріарх Кіріл та Путін шукали релігійні причини для того, аби виправдати війну. Путін цитував Святе Письмо, а Кіріл під час своїх проповідей благословляв на війну проти України. 

Нещодавно Папа Франциск відвідував у ватиканській лікарні українських дітей, що втекли від війни.

Відповідаючи на прохання українських єпископів, 25 березня Папа присвятив Україну і Росію Непорочному Серцю Марії.

https://credo.pro/2022/03/315841

Опубліковано в news

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *