«Караван миру» від 175 країн світу прибув в Одесу

До портового українського міста Одеси 27 червня 2022 р. прибув «Караван миру і солідарності» — ініціатива італійських церковних та світських громадських організацій, які згуртувалися в мережу «StoptheWarNow».

У квітні учасники ініціативи вже побували у Львові. Вони привезли понад 60 транспортів гуманітарної допомоги, а повертаючись до Італії, забрали з собою літніх людей, осіб з інвалідністю та біженців, які потребували допомоги, повідомляє Vatican News.

Цього разу група, яка в суботу, 25 червня, вирушила з півночі Італії, нараховує 15 транспортних засобів і 50-особову делегацію. В Одесі учасники зустрінуться з громадськими організаціями, представниками церковної та цивільної влади. Далі заплановано виїзд до Миколаєва.

В інтерв’ю для інформагентства «Fides» Джанп’єтро Кофано, голова Асоціації Йоана ХХІІІ — одного з організаторів ініціативи — зазначив:

— Дедалі більше відчувається потреба миру. Цей конвой, що везе приблизно 40 тонн гуманітарної допомоги, прямує до Одеси та Миколаєва. Чому ці два міста? Бо вони належать до ключових місць, у яких частково вирішуватиметься доля цього конфлікту, в той час як несмілива дипломатія звертається до Києва — на жаль, тільки до Києва. Ми віримо в «дипломатію з низів», яка вимагає також фізичної присутності. Для нас найважливішою зустріччю буде зустріч із постраждалими від війни, щоб розділити з ними їхній біль, дати їм відчути нашу близькість. Найважливіше те, що вони самі нас запросили. Ми, що уявляємо себе які тих, що приймають, будемо, натомість, прийняті в їхній домівках. Це буде наш спосіб сказати, що Європа не є глухою та сліпою, що наша «дипломатія з низів» присутня як знак миру та вміє вислуховувати.

 

 

Коаліція «StoptheWarNow» згуртувала 175 італійських католицьких та світських громадських організацій. Черговий караван миру та солідарності в Україну запланований на 14-18 липня.

Монсеньйор Франческо Савіно, віцеголова конференції єпископів Італії, продемонструє близькість і солідарність Церкви в Італії з людьми в Україні, що потерпають від цього конфлікту. Він бере участь у запланованій на 26-29 червня ініціативі «НІ» війні. У супроводі представників італійського Карітасу прелат також доправить гуманітарну допомогу.

«У межах парадоксальних протиріч війни — яка, за даними джерел ООН, за чотири місяці зафіксувала 10 000 цивільних жертв, — ми не можемо не стати на їхній бік, виявляючи активне ненасильство, протилежне байдужості», — каже монсеньйор Савіно. — Перед лицем насильства, гноблення, війни ми відчуваємо потребу бути посередниками миру в місцях конфлікту».

 

 

В Одесі заплановано зустрічі з представниками установ, асоціацій та сімей біженців із Миколаєва, Херсона та інших районів, що постраждали від війни. На 29 червня, на зворотному шляху, у Кишиневі заплановано співбесіду з монсеньйором Антоном Кошею, католицьким архієпископом Молдови, та з місцевим Карітасом.

 

https://credo.pro/2022/06/323381

Опубліковано в news

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *