Глава УГКЦ висловив співчуття родичам загиблих і пораненим внаслідок ракетного удару по Кременчуку

Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав висловив співчуття рідним і близьким загиблих і всім пораненим внаслідок ракетного удару окупантів по ТРЦ «Амстор» у Кременчуку Полтавської області, якого росія завдала в понеділок, 27 червня 2022 р. Глава Церкви назвав це терористичним актом.

«Учора [27 червня – ред.] усіх нас сколихнула подія небачених масштабів — на нашій Полтавщині, у місті Кременчук, ракетним ударом був знищений торговельний центр, де перебувало близько 1000 людей», — сказав Глава УГКЦ у своєму щоденному воєнному зверненні у вівторок, 28 червня 2022 р. Про це пише Департамент інформації УГКЦ.

«Ми співчуваємо, висловлюємо нашу молитовну близькість рідним і близьким загиблих і всім пораненим внаслідок цього терористичного акту», — зазначив Блаженніший Святослав.

Станом на ранок 28 червня відомо про щонайменше 18 загиблих [за останніми даними — 25], близько 40 зниклих безвісти і близько 60 поранених людей. Травмувалися також двоє рятувальників, які долучилися до розбору завалів; один із них — у важкому стані.

«Це найбільший терористичний акт у Європі за останні десятиліття», — констатував Глава Церкви.

https://credo.pro/2022/06/323522

Опубліковано в news

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *