Керівником САП стане Олександр Клименко – комісія затвердила кандидатуру (Відео)

Тепер призначення має затвердити генпрокурор

Новим керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури стане Олександр Клименко. Про це повідомляє у Telegram нардеп “Голосу” Ярослав Железняк.

Зазначається, що Клименко – детектив Національного антикорупційного бюро. Конкурсна комісія затвердила Клименка переможцем ще півтора року тому. 

Першим заступником комісія затвердила прокурора Офісу генпрокурора Андрія Синюка.

Тепер призначення має затвердити генпрокурор.

У нещодавньому зверненні президент Володимир Зеленський заявив, що очікує на призначення керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури відповідно до раніше проведеного конкурсу і доручив Кабінету Міністрів розпочати конкурс із відбору директора Національного антикорупційного бюро України.

Нагадаємо, 17 липня 2022 року глава держави відсторонив Венедіктову з посади генеральної прокурорки та усунув Івана Баканова з посади голови СБУТ.в.о. голови СБУ був призначений Василь Малюк, якого називають близькою людиною Татарова та Єрмака.

Баканова було усунуто за ст. 47 Дисциплінарного статуту ЗСУ – невиконання  або неналежне виконання службових обов’язків, яке призвело до людських жертв чи інших тяжких наслідків, або створило загрозу настанню таких наслідків.

За даними ZN.UA з кількох джерел в ОГПУ, Венедіктова вважає своє відсторонення незаконнимОбов’язки генпрокурора були покладені на скандально відомого Олексія Симоненка.

Як стало відомо, 18 липня Зеленський вніс до Верховної Ради проєкт постанови про звільнення Івана Баканова з посади голови Служби безпеки України.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *