Істотний брак “гарматного м’яса”: у розвідці Британії вказали на проблеми окупантів у війні з Україною

Ворог також вагається: перекидати резервні сили на Донбас чи захищатися від контратак ЗСУ на херсонському напрямку

росії серйозно бракує особового складу для війни в Україні, повідомляє британська розвідка. Для наступу на сході окупанти продовжують задіювати шість окремих армій. Як передає “5 канал”, про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії в Twitter.

Перед початком повномасштабного вторгнення вони налічували 150 тисяч осіб. Проте останніми тижнями під час наступальних операцій на одному секторі росія використовує роти до 100 осіб кожна. кремль щосили намагався підтримувати бойову міць, але тепер йому це вдається все гірше, а проблема стає гострішою, зазначає Лондон.

Окрім істотного браку “гарматного м’яса”, росія також вагається: перекидати резервні сили на Донбас чи захищатися від контратак ЗСУ на херсонському напрямку. москва прагне встановити контроль над усією Донецькою областю. І хоча вона може й далі захоплювати незначні території, швидкість просування загарбників дуже повільна – у них немає часу на перегрупування та переоснащення, додають у британській розвідці.

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *