Авторка нової поштової марки з Волині продає з друзями пампухи, щоб допомогти ЗСУ – сюжет (Відео)

Смаколики розходяться за кілька годин

Дівчинка з Волині Софійка Кравчук, яка стала авторкою ілюстрації марки “Українська Мрія”, волонтерить для наших армійців. Вона разом з однолітками продає пончики, або, як їх ще називають, пампухи, в рідному містечку Любомль. Випікає їх мама Софійки. Праця нелегка, але волонтери вже мають чим похвалитися.

Тетяна Кравчук біля плити від самого ранку. Сьогодні жінка планує спекти більш як сотню пончиків.

“В перший день я зробила тільки 30 пончиків, їх відразу за 15 хв забрали. А потім більше, більше і більше. Діткам стало цікаво рекорди бити”, – каже господиня Тетяна Кравчук.

Уже з місяць жінка готує пончики, які потім продають її донька з друзями. Гроші збирають на волонтерські потреби. До процесу долучаються і небайдужі жителі Любомлю.

“Містяни почали привозити то муку, то гроші перераховувати на карточку, і так ми вже місяць”, – додає господиня.

Близько 10-ї на подвір’ї вже юрба школярів. Розбирають контейнери з пампухами й несуть їх до центру містечка. Стіл із пончиками школярі ставлять на центральній вулиці. До вибору покупців – волинські делікатеси з десятком видів начинки. Софія Кравчук, авторка малюнка “Українська Мрія” з відомої поштової марки, розповідає: волонтерами стали всі її подруги.

“Це всі мої однокласниці, тільки деякі можуть своїх подруг взяти, своїх родичів взяти з собою, тому кожен раз поповняється наша команда. Мама раз уже пожартувала, що скоро нас усіх доведеться всіх усиновлювати та вдочеряти – це ціла сім’я наша”, – розповідає волонтерка Софія Кравчук.

Щойно дівчата розклали імпровізований прилавок – приходять перші покупці. У місті вже добре знають, що діти збирають гроші для українських захисників.

“Я – людина з Луганської області, я з міста Кремінної. До цих діток я завжди приходжу, які вони молодці. Це – майбутнє України”, – наголосила Валентина Назарко.

Пампухи розходяться за кілька годин. Багато хто залишає більше, ніж зазначено на ціннику. За місяць юні волонтери зібрали майже 70 тисяч – гроші пішли на генератор для 14-ї бригади та бінокль із далекоміром.

“Їхній внесок відчутний тим, що вони стимулюють інших людей, тих, що сидять на диванах, своєю діяльністю, своєю активністю, своєю креативністю”, – запевнив волонтер Андрій Дем’янчук.

Тепер юні волонтери планують назбирати кошти, щоби придбати для бійців на передовій позашляховик.

Олег Ткачук, Волинська область, “5 канал”

Читайте також: Задля перемоги прощаються з улюбленими іграшками: як київські діти допомагають армії – сюжет

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *