Гармата з ворожої БМП-2: бійці ТрО привезли до Музею історії Дніпра бойовий трофей – сюжет (Відео)

Кожна знищена одиниця ворожої техніки – це десятки збережених життів українських захисників

Гармата від знищеної ворожої бронемашини відтепер стане окрасою Музею історії Дніпра. Її передали дніпровські захисники, які, власне і здобули трофей. Урочисте поповнення музею експонатом збіглося з днем народження сина одного із захисників. Про здобутки та перемоги дніпровської ТРО дізнавалася журналістка “5 каналу”.

Свій 9-й день народження Ілля святкує в Музеї історії Дніпра. Для нього це подвійне свято. Після кількох місяців розлуки врешті з фронту приїхав тато – Микола. Придбати подарунка синові не встиг. Для міста боєць привіз гармату з трофейного БМП, знищеного підрозділом на Донеччині.

“Щоб це було видно! Щоб відкрити їм очі, що не так вже в них добре виходить. Знищення техніки – це врятовані життя”, – каже військовослужбовець ТРО Микола.

Військовослужбовець ТРО Дмитро запевнив: “Ураження було завдано з мінометів. Били наші міномети. Били не з однієї позиції. Декілька батарей. Одна з них вразила. Потрапляння відбулося зверху, тому в росіян шансів не було. Хлопці дуже професійно і снайперськи відпрацювали. І Беха одразу припинила вогонь”.

Кожна знищена одиниця ворожої техніки – це десятки збережених життів українських захисників. За 3 місяці, відколи дніпровська тероборона воює на передовій, таких вдалося ліквідувати чимало. А цей трофей – вже з української сторони працює по колишніх господарях. Разом із місцевим трактористом бронемашину терооборонівці викрали просто з-під носа росіян.

“Одна вчителька підійшла і сказала, ви не повірите, я коли побачила цю БМП, яку ви витягли, я плакала від щастя. Хлопці, не кинете? Та куди ж ми кинемо. Ми вже прийшли. Ми підемо тільки вперед. Мотивація – скажена. Ніхто не відійде, ніхто не відступить. Єдине, нам би зброї побільше і погнали б їх ще швидше”, – запевнив військовослужбовець ТРО “Батя”.

Для передачі трофею до музею бійців відпустили на кілька днів. Але подумки вони залишаються разом зі своїм підрозділом на фронті. Ось і зараз отримують інформацію: завдяки дніпровському ТРО в рашистів знову втрати.

“Тут перебувають орки, у цій посадці, вогнем мінометної батареї уражаються виявленні цілі. Ось палає ціль, це, найвірогідніше, БМП, або розрахунок міномету, на щось запалили хлопці”, – запевнив військовослужбовець ТРО Сергій.

Нині дніпровська тероборона на Донеччині стримує зазіхання росіян просунутися вглиб України. Бійці переконані, що впораються, бо знають, що за їхніми спинами дружини й діти.

“Сморід йде страшний. Не вивозять поранених, не вивозять убитих. Яма, а в ямі просто трупи валяються. Запах страшний іде трупний. путін поставив завдання, мінімальне завдання, – захопити Луганські та Донецькі землі. І наше завдання – звести навіть цю мінімальну задачу на ні”, – підсумував Сергій.

Поки Сергій був на фронті, його дочці виповнилося 14. Після заходу він, як і Микола, планує йти за подарунками для дітей. Вони ж не відпускають їх ані на мить, бо найкращий подарунок – уперше за декілька місяців побачити батьків удома.

Вікторія Ковальова, Олександр Пронський, Дніпро, “5 канал”

Читайте також: “Демілітаризація орди”: ЗСУ знищили військові бази рашистів

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *