Ірландія призупиняє безвіз для біженців із 20 країн Європи, щоб прийняти більше українців

Сотні новоприбулих українців, переважно жінки й діти, були змушені спати на підлозі дублінського аеропорту

Ірландія призупиняє безвізовий режим для біженців із 20 країн Європи, щоб звільнити місце для українців.

Про це пише видання Politico.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Уряд країни вирішив припинити безвізовий режим на 12 місяців для біженців із 20 країн: Бельгії, Чехії, Данії, Фінляндії, Німеччини, Угорщини, Ісландії, Італії, Ліхтенштейну, Люксембургу, Мальти, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Португалії, Румунії, Словаччини, Іспанії, Швеції та Швейцарії.

Повідомляється, що у країні закінчилися місця, призначені для переселенців з України, оскільки їх зайняли біженці з інших європейських країн. Зараз їх прибуває вдвічі більше, ніж до початку пандемії, кажуть у Дубліні.

Через це сотні новоприбулих українців, переважно жінки й діти, були змушені спати на підлозі дублінського аеропорту. Нині їх тимчасово поселили в наметове містечко неподалік ірландської столиці.

Міністр закордонних справ Ірландії Саймон Ковені вважає, що це рішення допоможе захистити українців та представників інших національностей, які тікають від війни. У країні перебуває понад 43 тисячі українських біженців.

Нагадаємо, на початку липня Україну вперше за роки незалежності відвідав прем’єр-міністр Ірландії. Також Ірландія серед країн, що визнали війну росії проти України геноцидом.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *