“Мільйон людей без води”: рашисти знищили всю критичну інфраструктуру Луганщини – Гайдай

Газові магістральні труби зруйновані

рашисти зруйнували всю критичну інфраструктуру Луганщини, повідомив під час брифінгу голова Луганської ОВА Сергій Гайдай. Про це пише УНІАН.

За його словами, в області тривають страшні бої. російська армія кидає резерви в наступ, щоб вийти на адміністративні кордони області. У двох населених пунктах ЗСУ в боях “мінусують” російських окупантів і знищують ворожу техніку.

“Гуманітарна ситуація достатньо важка. Справа в тому, що за 4,5 місяці постійних обстрілів не було такого населеного пункту на підконтрольній Україні частині Луганської області, які не обстрілювалися. І обстрілювалися з усіх видів озброєння, які є в росії”, – сказав Гайдай.

За його словами, окупанти зруйнували всю критичну інфраструктуру в області – зокрема, водопостачання Попаснянського водоканалу, через що без води залишилось мільйон абонентів.

“З електрикою так само все пробито. Газові магістральні труби зруйновані так само. Вони просто вщент розбиті. Вся газова інфраструктура по містах розбита всередині. Тобто якщо навіть окупанти десь зможуть з боку росії підвести газ до міст, то всередині міст нічого в них не буде”, – сказав Гайдай.

“Я навіть не уявляю, як вони забезпечать певні умови для жителів міст окупованих, щоб вони там не позамерзали зимою”, – додав він.

Нагадаємо, як повідомив міський голова Маріуполя, в місті не буде опалювального сезону – це при тому, що в місті залишається понад 100 тисяч людей, які не можуть виїхати.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *