Християнку вперше висунули на пост віцепрем’єра в Індії

Християни в Індії з задоволенням сприйняли новину про висунення Маргарет Альви, католички, кандидаткою на віцепрем’єра держави.

Національний координатор Об’єднаного християнського форуму А. С. Майкл подякував опозиційним партіям за «вибір лідерки, яка працювала і служила людям усіх каст і віросповідань», повідомив 18 липня 2022 р. католицький інформаційний портал Matters India.

Отець Фаустин Лобо, речник Конференції єпископів штату Карнатака, назвав це призначення «привілеєм для християнської меншини в Індії». Він підкреслив, що висунення Альви на цей пост є вираженням визнання важливості ролі індійських християн в освіті, охороні здоров’я та допомоги в розвитку.

Колишній видавець тижневика «Raknno» з дієцезії Мангалора о. Френсіс Родрігес сказав, що Католицька Церква може пишатися цим призначенням незалежно від того, чи Альва переможе, чи ні. «Маргарет Альва — одна з небагатьох жінок-політиків із високими стандартами в царині якості управління, вона користується великою повагою і популярністю як некорумпований політик», — підкреслює о. Родрігес.

Уродженка Мангалора, 70-річна Альва з опозиційної партії конгресу була губернаторкою чотирьох індійських штатів, членом національного уряду і п’ять разів була обрана до індійського парламенту.

Вибори на пост віцепрем’єр-міністра відбудуться 6 серпня, у них будуть задіяні 788 послів обох палат парламенту Індії. У числі виборців переважають депутати від керівної індуїстської націоналістичної Індійської народної партії (BJP) та її союзників. Керівні партії висунули на цей пост 71-річного Джагдіпа Дханкара — колишнього губернатора Західної Бенгалії.

Нового президента Індії обирали 18 липня ц.р. близько 4,8 тисячі членів виборчого зібрання; результати голосування мають бути оголошені в четвер 21 липня. Найімовірнішою кандидаткою вважають 68-річну Драупаді Мурму, яку висунула керівна партія BJP. Якщо вона стане президенткою Індії, то це буде перша адівасі на посту глави держави. «Адівасі» це збірна назва корінного населення Індії, що об’єднує людей різних племен, які розмовляють різними мовами. Ця група теж належить до пригнічуваних та експлуатованих меншин.

 

https://credo.pro/2022/07/325494

Опубліковано в news Позначки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *