Кого не знищить артилерія та гранатомети, доб’є легка піхота: як проходять тренування бійців ТрО на Рівненщині (Відео)

Жителі поліського прикордоння вже звикли до регулярних навчань українських військових

На Рівненщині бійці тероборони готуються відбивати можливий напад із півночі. Бійці опановують закордонні зразки озброєння та тренуються знищувати ворожу техніку. Навчання тривають уже не перший місяць.

Кулями та протитанковими гранатами. Так готуються зустрічати непроханих гостей із півночі тероборонівці Рівненщини. Серед цікавих елементів озброєння – шведські гранатомети “Карл Густав”. Бійці кажуть, що ними можна нищити ворожі танки не менш ефективно, ніж славнозвісними “Джавелінами”.

“Підрозділи гранатометників готові до таких завдань. Теорія теорією, а практика є практикою. Ми неодноразово вже стріляли. Не раз і не два, і не три. І, наскільки мені відомо, будемо продовжувати, тому що певним чином запаслися. Є запаси, тому будемо проводити тренування”, – зауважив головний сержант взводу вогневої підтримки батальйону ТРО Андрій.

Кого не знищить артилерія та гранатомети, доб’є легка піхота. Тероборонівці вчаться зупиняти ворожу техніку в умовах бою.

“Завдання – закинути гранату під гусениці, щоб зупинити транспорт. І це нормально. Можливо, це пригодиться. А потім завдання, якщо не зупинився транспорт, – закинути гранату, щоб вразити максимально чим можна”, – розповів військовослужбовець тероборони Рівненщини Андрій.

Юлія у своїй роті значиться медиком, але готується бити ворога разом з іншими бійцями.

“Зупинити танк, знешкодити піхоту, яка йде за ним. Щонайменше – це пережити те, що над тобою проїжджає така машина, це вже круто, тому що ти не лякаєшся потім”, – розповіла медик тероборони Рівненщини Юлія.

Жителі поліського прикордоння вже звикли до регулярних навчань українських військових.

“Специфіка Полісся, тобто залісненість нашого регіону, і та підготовка, яка була проведена протягом останніх місяців, вона вселяє віру в те, що ми готові до відсічі будь-якої агресії”, – наголосив міський голова міста Сарни Руслан Серпенінов.

Жителька прикордонного села Наталія зазначила: “Ворога ми не чекаємо на своїй землі, але якщо він ризикне переступити хоча б один крок нашого кордону, то ми готові разом з військовими дати йому відсіч”.

У рівненській бригаді тероборони служать переважно добровольці. І мотивація в усіх на найвищому рівні, адже захищають вони свою рідну землю.

Петро Олексієнко, Анна Яцук, “5 канал”

Читайте також: Українські військові почали навчання на німецьких САУ Gepard – ЗМІ

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *