Нові HIMARS уже в дорозі, чи чекатиме русню Херсонський котел, Ердоган принизив путіна: як пройшов 147 день війни (Відео)

Ще 200 окупантів записалися у “двохсоту” бригаду

Сумна коняка російського мзс знову намагається лякати світ та українців. В новому інтерв’ю Сергій Лавров почав скаржитися на постачання ЗСУ західної зброї і каже, що тепер росії доведеться переглянути плани щодо так званої спецоперації. І буцімто – її географія має розширитися. Тепер загарбники вже не ховаючись претендують і на Запоріжжя, Херсонщину та інші області. Але світ і без заяв лаврова знає мету кремля, а всі сценарії були вивчені ще 2014-го, кажуть у США.

“росія вже встановлює нелегітимних чиновників на територіях України, які перебувають під її контролем. І ми знаємо їхні подальші дії. По-перше, ці ставленики влаштовуватимуть псевдореферендуми про приєднання до росії. Тоді росія використає ці фіктивні референдуми як підставу, щоб спробувати претендувати на анексію суверенної української території”, – сказав представник державного департаменту США Джон Кірбі.

Українську територію вкрай важко анексувати, коли твої псевдодільниці стоять у зоні досяжності американських HIMARS. І їх стане ще більше. В США анонсували передачу ще чотирьох ракетних систем. Загалом кількість поставок лише зі Сполучених Штатів становить 16 одиниць. А ще в США прокоментували візит путіна до Ірану. Кажуть, він лише вкотре нагадав про цілковиту ізоляцію росії. І поки кремлівський карлик жебракує на сході з надією отримати іранські безпілотники – інші лідери світу прямо вказують йому на його чинне становище. І тепер уже його змушують чекати на початок зустрічі. путін переминався з ноги на ногу в кімнаті для зустрічі близько хвилини, поки президент Туреччини Ердоган нарешті не вийшов до журналістів.

А справжня реальність географічних зазіхань ворога – найкраще проглядається через дірки в критичних об’єктах на тимчасово окупованій території. Сьогодні таких отворів знову додалося в Антонівському мосту, що біля Херсону.

Окупанти заявляють, що Збройні сили вже вкотре поцілили у переправу. І обіцяють закрити її на ремонт. А ще публікують детальні відео, де можна оцінити точність пристрілювання ракетних комплексів. У Херсонській облраді кажуть, що найближчим часом і російські військові, і місцеві колаборанти можуть опинитися без постачання і без шляхів до відходу. Коли для ворога закриється Херсонський котел? Часів на роздуми в окупантів чимраз менше.

Загальна ж картина минулої доби з передової – ще 200 окупантів записалися у “двохсоту” бригаду. Знищено ще 9 російських танків, 13 бойових броньованих машин, 5 артилерійських систем, 2 реактивні системи залпового вогню і 8 одиниць автомобільної техніки. Підбито 10 ворожих безпілотників та один літак. І саме такий вигляд мають перелякані коментарі окупантів, коли вони бачать результат роботи українських Повітряних сил. Надвечір вівторка поблизу Нової Каховки був підбитий російський винищувач. Пілот катапультувався. Згорілий літак, звичайно, російський, а острів Зміїний – так само незмінно український. Українські розвідники знову завітали на визволену від ворога територію. Викинули рашистський триколор і підняли український синьо-жовтий стяг. А ще здійснили роботи з розмінування, перевірили підземні укріплення. Забрали озброєння та техніку, яку кинули росіяни під час втечі. Зокрема, виявили і особисті документи та системи наведення й керування російськими безпілотниками. А ще – провели операцію з евакуації кота, який кілька місяців прожив в окупації.

Олексій Пасак, “5 канал”

Читайте також: Окупанти в Херсоні посилюють покарання за непослух: за порушення комендантської години загрожує розстріл

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *