“Загальні втрати врожаю озимих сягнуть щонайменше 20%” – Мінагрополітики

У повідомленні наголошується: відповідно до даних, представлених командою вітчизняних та міжнародних експертів

У Міністерстві аграрної політики та продовольства України розповіли, що загальні втрати врожаю озимих сягнуть щонайменше 20%, і це за умови, якщо врожай вдасться зібрати в його поточному обсязі. Про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

“Очікуване падіння NDVI (ред. – нормалізованого диференційного вегетаційного індексу) для озимих культур означає зниження врожайності на 15%, або втрату 4,2 млн тонн зерна. Якщо ж взяти до уваги зменшення загальної площі оброблюваних полів, загальні втрати врожаю озимих сягнуть щонайменше 20%. І це за умови, якщо врожай вдасться зібрати в його поточному обсязі”, – розповіли у пресслужбі.

У повідомленні наголошується: відповідно до даних, представлених командою вітчизняних та міжнародних експертів.

“Відповідно до даних, представлених командою вітчизняних та міжнародних експертів Національного технічного університету ім. І. Сікорського, Інституту космічних досліджень НАН України, Об’єднаного дослідницького центру Європейської Комісії (JRC) та Світового банку під час засідання координаційної наради міжнародних донорів у Міністерстві аграрної політики та продовольства 12 липня 2022 року, площа озимих посівів могла б становити 9,14 млн га, утім, фактична площа посівів – 8,38 млн га”, – зазначили у Міністерстві аграрної політики та продовольства України.

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *