рашисти планують зберігати зброю та вибухівку прямо в машинних залах енергоблоків найбільшої в Європі АЕС – Енергоатом

Наголошується: на кону стоїть безпека не лише України, а й усього світу

російські окупанти планують зберігати зброю та вибухівку прямо в машинних залах енергоблоків найбільшої в Європі атомної електростанції. Про це повідомляє “Енергоатом” у Facebook.

“російські окупанти вчергове кричуще порушують ядерну та радіаційну безпеку на ЗАЕС. військові рф вимагають від адміністрації української атомної електростанції відчинити їм машинні зали на 1-му, 2-му і 3-му енергоблоках ЗАЕС, щоб розмістити там увесь свій військовий арсенал.. Тож зараз до машзалів вони хочуть загнати танки, вантажівки, зброю з боєкомплектом тощо”, – мовиться в повідомленні.

Наголошується: на кону стоїть безпека не лише України, а й усього світу.

“Таким чином, російські окупанти порушують усі норми і вимоги щодо ядерної та радіаційної безпеки роботи АЕС! вони планують зберігати зброю та вибухівку прямо в машинних залах енергоблоків найбільшої в Європі атомної електростанції. “Енергоатом” знову закликає міжнародне співтовариство вжити всіх можливих заходів для звільнення української ЗАЕС від ворога, адже на кону стоїть безпека не лише України, а й усього світу!”, – розповіли в “Енергоатомі”.

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *