У Британії визначилися з двома головними кандидатами на посаду прем’єр-міністра

Лише 5 вересня відбудеться оголошення остаточного переможця виборів

Стали відомі остаточні кандидати на посаду нового прем’єр-міністра Великої Британії – це колишній міністр фінансів Ріші Сунак та чинна міністерка закордонних справ Ліз Трасс.

Як повідомляє “5 канал”, за них проголосували 137 та 113 консерваторів відповідно. Натомість молодша міністерка з міжнародної торгівлі Пенні Мордонт – вибула з перегонів.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Тепер британський парламент іде на канікули. Увесь цей час члени Консервативної партії з усієї Британії поштою голосуватимуть за свого фаворита. І лише 5 вересня відбудеться оголошення переможця.

Нині, згідно з опитуванням дослідницької компанії YouGov, найбільше шансів на перемогу має глава МЗС Ліз Трасс. Їй пророкують 54% підтримки, тоді як Сунаку – 35%. Вони обидва підтримують Київ, виступають за санкції проти кремля та покарання росії за її агресію проти України.

Нагадаємо, Борис Джонсон заявив про свою відставку з посади прем’єр-міністра Сполученого Королівства 7 липня. У своєму зверненні він подякував британцям та звернувся до українців. Наголосив, що Велика Британія допомагатиме Україні стільки, скільки потрібно.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *